Svindel:

Skatteetaten frykter bølge av koronasvindel med utenlandske bakmenn

Skatteetaten har for øyeblikket 112 pågående kontrollsaker.

Skatteetaten har for øyeblikket 112 pågående kontrollsaker.

Ole Palmstrøm

Skatteetaten etterforsker for tiden 112 saker om juks med koronamidler. Samtidig frykter etaten en bølge av utenlandske kriminelle som vil utnytte ordningene.

2020100708532520201007085330

– Kriminelle utenlandske miljøer ser jo på de norske støtteordningene som en honningkrukke, sier avdelingsdirektør Erik Nilsen i divisjon innsats hos Skatteetaten til Dagbladet.

Han frykter at organiserte kriminelle fra utlandet skal få tilgang til de attraktive korona-støttemidlene. Etaten jobber derfor for fullt med etterretning og analyse for å kartlegge trusselen fra kriminelle aktører, både utenlandske og norske.

– En særlig utfordring med utenlandske aktører er at midler som skal betales i skatt og avgift, forsvinner ut av landet, og at skatte- og avgiftskrav ikke innbetales, sier han. Bruk av stråmenn og såkalte «trojanske hester» er også en utfordring.

Skatteetaten har for øyeblikket 112 pågående kontrollsaker.

– Per i dag er det besluttet kontroll i 591 saker. I 126 saker som er avsluttet, har vi krevd tilbake 19,9 millioner, forteller Nilsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy