JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

La deg inspirere av Monica:

Skriv historien om ditt liv på jobben

Vinn gavekort på 500 kroner

STERK: Vil du bidra med en historie fra ditt jobbliv, slik Monica gjorde? Hun skrev diktet om natta alene med demenspasientene.

STERK: Vil du bidra med en historie fra ditt jobbliv, slik Monica gjorde? Hun skrev diktet om natta alene med demenspasientene.

colourbox

Du vet hvor skoen trykker. Det er du som står i sorgen, og det er du som føler gleden. Det er du som elsker jobben din, og som gir alt selv om rammene kan være trange.

2016020509140320160205131434

knut.nygaard@fagbladet.no

Fagbladets lesere er folk som bryr seg. Mennesker som har noen av samfunnets viktigste jobber, gjør arbeid som betyr noe for andre; for eksempel på sykehjem, i barnehager, i aktivitetsskolen, i sykehus eller med renovasjon.

Stolthet

Dere er også engasjerte og stolte mennesker - stolte av arbeidet deres, stolte av fagene. Selv om arbeidssituasjonen ofte er utfordrende, rammevilkårene er i stadig endring – kanskje innsatsen ikke verdsettes slik den burde? Eller kanskje du rett og slett stortrives på alle måter?

Engasjement

Her i redaksjonen møtte vi noe av engasjementet, da sykepleieren Monica B. Nergård fra Finnmark skrev et hjerteskjærende dikt om hvordan det var å være alene på nattevakt i en avdeling med mange demente pasienter. Flere enn 80.000 leste denne saken, noe som blant annet vitner om engasjement, hjerterom og medfølelse blant leserne.

Eksploderte

Da barnevernspedagog og fagforbundsmedlem Elisabeth Aksnes skrev om assistentene som ikke blir verdsatt i skolen og i barnehagen, så vi på nytt flammen som brenner der ute. Igjen eksploderte lesertallene.

Fra innsida

Felles for disse to sakene er at de er skrevet fra innsiden, med dyp kunnskap. Skrevet av fagfolk, for fagfolk. Skrevet med en innsikt og følelse en journalist aldri kan få, og skrevet for mennesker som er i stand til å forstå.

Seire

Dere lesere er opptatt av urettferdighet, urimelighet, overgrep. Men også av glede, seiere og engasjement. For eksempel var dere svært opptatt av renholderne i Tromsø, der det nye byrådet klarte å annullere kontraktene om privatisering, og av hjelpepleierne som taper stort i pensjon når sykehjemsdriften overføres til private. Dere gleder dere også over alle dem som klarer å øke stillingsprosenten sin gjennom pågående kamper og forhandlinger.

Jobbliv

Nå oppfordrer vi dere til å ta opp hansken og skrive om deres jobbliv (nei, det trenger ikke være på rim). Vi tror at deres historier vil bli godt mottatt. Og de historiene vi velger å publisere på fagbladet.no belønner vi med et gavekort på 500 kroner og vissheten om at historien blir delt med andre. Mange andre.

Send bidraget ditt på e-post til: knut.nygaard@fagbladet.no

Her er eksempler på noen av de mest populære sakene fagbladet.no har publisert siden sommeren:

Slik er natta alene med demenspasientene

Få oversikten over dine rettigheter når du er på vakt i jula

– Assistenter blir ikke verdsatt

Slik får du gratis briller

Hjelpepleiere mister hundretusener i pensjon

«Det blåblå byrådet ble kjeppjaget ut av rådhuset, så gjør de dette rett før venstresida tar over. Det er ille.»

Millioner å spare på drift i egenregi

Dette må du vite om arbeidstidsutvalget

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy