JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Slik blir ungdommens sommerfestival

SOLSTRÅLER: Festivalgeneral og nestleder i Fagforbundet Ung Jeanette Lea Romslo, og leder Victoria De Oliveira, gliser om kapp med sola mens de snakker om årets festival .

SOLSTRÅLER: Festivalgeneral og nestleder i Fagforbundet Ung Jeanette Lea Romslo, og leder Victoria De Oliveira, gliser om kapp med sola mens de snakker om årets festival .

Leif Martin Kirknes

Det er første gang siden 2019 at Fagforbundet Ung arrangerer ungdommelig fysisk sommerfestival. Festivalgeneral Jeanette Lea Romslo har bestilt godt vær.

2022042608041120220426080407

leif.martin.kirknes@fagbladet.no

20. mai starter Fagforbundet Ungs sommerfestival. Det blir første fysiske sommerfestival siden 2019, og festivalgeneral Jeanette Lea Romslo gleder seg til å samle 200 unge medlemmer mellom 18 og 30 ved Hurdalsjøen til en helg med hygge.

– Vi har brukt mye tid på å lage et godt program og et bra opplegg, sier Romslo, som legger til at festivalen er fulltegnet.

Temaet for festivalen er «Framtidens kamper».

– Vi har en ganske vanskelig tid bak oss, og har vært gjennom mye, så nå kan vi se framover og brette opp ermene, sier festivalgeneralen.

Festivalhunger

Romslo nevner trekkplaster som Gatas Parlament, «fenriken» fra Kompani Lauritzen, Peder Kjøs og Ingeborg Senneset med mer. Det skal også være ungdommelig morgen-raveparty (altså beinhard dansing til elektronisk musikk tidlig på morgenkvisten) og en kostymefest med karneval-tema. Det vil være seminar-muligheter om alt fra streik til barnevern.

– I tillegg er krona på verket at det er enormt kjekt og sosialt. Vi har 18-årsgrense for en grunn!, sier Romslo, som legger til at det også er satt av mye tid til fritidsaktiviteter slik at folk kan bli bedre kjent over en is eller en volleyballkamp.

Det er den sabla koronaen som har gjort at sommerfestivalen nå har et par annerledes-år bak seg. I 2020 var det planlagt en festival, men den ble skjøvet på. Til slutt så Fagforbundet Ung for seg en slags nissefestival på tampen av året, men det ble heller ikke noe av.  

I 2021 ble det en digital festival, med innslag fra mange av dem som var booket inn året før. Oppslutningen var god, festivalen var «kul», men kan jo ikke ellers sammenlignes med en fysisk festival. Derfor er det mye innestengt festivalhunger som skal slippes ut i mai nå.

– Vi har to år bak oss der vi har planlagt festivaler som ikke er blitt som vi så for oss, så vi har litt å ta igjen den helga der! Jeg tror der kan bli en veldig fin helg. Vi har bestemt at det skal bli fint vær, sier Romslo, som også er nestleder i Fagforbundet Ung.

Fra null kjente til ungdomsleder

Leder i Fagforbundet Ung, Victoria De Oliveira, husker sin første festival. På den tiden ble det kalt «sommerkonferansen», og Oliveira kom dit uten å kjenne en eneste sjel.

– Jeg dro helt alene, kjente ingen. Så er man plutselig leder av Fagforbundet Ung! Det er fantastisk hvor mye engasjement man sitter igjen med etter en sånn helg, sier hun.

– Vi gleder oss veldig. Det som er det viktigste med sommerfestivalen, er å skape det sosiale fellesskapet som virkelig er sårt trengt. Det er også et behov for skolering, men desto viktigere er det at man tør å møte andre folk, andre ungdomstillitsvalgte. Kanskje en fra nabokommunen. Folk man blir kjent med resten av livet.

Romslo var festivalgeneral også ved forrige fysiske arrangement, i 2019, da på Sundvollen.

– Det er noe av det kjekkeste jeg har gjort. Å få lov til å gjøre det igjen er så stas, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy