Slik markeres kvinnedagen

Olav Olsen

Det nærmer seg den internasjonale kvinnedagen, og flere forbund har planlagt arrangementer for å markere dagen.

2015030512000020150305140402

silje.momb.seterseter@lomedia.no

Kvinnedagen 8. mars markeres mange steder i landet. I forkant av dagen er det også mange arrangementer.

– Vi skal i anledning kvinnedagen ha et frokostmøte fredag 6. mars på Folkets Hus, opplyser informasjonssjef hos LO, Jenny Ann Hammerø.

LO kjemper nå en historisk kamp om å bevare arbeidsmiljøloven, og vil på sitt arrangement ta opp temaer som en svekket arbeidsmiljølov som setter likestilling i revers og status og oppfølging av Bejing-planen, da det er 20 år siden kvinnekonferansen i Beijing.

Frokosten serveres 08.00, og 08.30 ønskes de oppmøtte velkommen av LOs førstesekretær, Peggy Hessen Følsvik. Deretter vil LO-leder, Gerd Kristiansen få ordet, og til slutt vil Chidi King, lederen av likestillingsavdelingen til internasjonal fagbevegelse (ITUC), holde sitt innlegg. Det vil bli anledning til spørsmål og kommentarer.

I tillegg til innledningen stiller Chidi King på møterommet Sparacus fra kl. 1300 – 1430. Der vil hun fortelle om likestillingsarbeidet til ITUC.

Påmelding sendes til gro.helene.guldahl@lo.no senest 4. mars klokka 16.00.

– Hvem har ansvaret for likestillingen?

Tankesmien Agenda skal holde sitt arrangement, Tøm tankene, tirsdag 3. mars på Kulturhuset i Oslo fra 17.30-18.30. Påmeldingsskjema finner du på arrangørenes hjemmeside.

– Vi kommer til å diskutere hva moderne likestilling er, hva som er blitt oppnådd den siste tiden, og hva som kan gjøres bedre. Et annet spørsmål vi også skal ta opp er hvem som har ansvaret for likestillingen, informerer kommunikasjonssjef, Katinka Riksfjord Sporsem.

Med seg i diskusjonene har de barne-, likestillings- og inkluderingsminister, Solveig Horne (Frp), leder av Stortingets justiskomité, Hadia Tajik (Ap), stortingsrepresentant for Høyre, Heidi Norby Lunde og forskningsleder for gruppen Likestilling, inkludering, migrasjon ved Institutt for samfunnsforskning, Mari Teigen.

– De er alle sentrale aktører med sterke meninger, så dette gleder vi oss til, sier Riksfjord Sporsem.

Tar opp graviditetsdiskriminering

Seniorrådgiver hos YS, Hege Herø, kan informere om at de vil holde et frokostmøte om graviditetsdiskriminering i arbeidslivet som markering av kvinnedagen. Møtet vil være fredag 6. mars fra 09.00-10.00 i kantina i Lakkegata 23.

Likestillings- og diskrimineringsombud, Sunniva Ørstavik, vil legge frem en ny rapport om graviditetsdiskriminering. Hennes innlegg vil begynne 09.15.

Din påmelding kan sendes til signe.karlsen@ys.no innen 3. mars.

Arrangementer 8. mars:

Oslo: Eidsvolls plass klokka 14.00

Trykk denne lenka for mer informasjon:

Oslo: Solidaritetskonsert på Cosmopolite klokka 19. Soria Moria Scene, Vogts gate 64.

Les mer om konserten her:

Trondheim: Trondheim Torg klokka 12-13.00

Trykk denne lenka for mer informasjon:

Drammen: Starter klokka 13.00 i Drammens Teater. Fortsetter med matservering på Union Scene klokka 16.00 og festforestilling med store artister og heftige rytmer på Union Scene klokka 18.00.

Trykk denne lenka for mer informasjon:

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy