Elektronisk uravstemning

Slik stemmer du på nettet

Flicr.com

Og slik sørger du for at Fagforbundet har dine oppdaterte opplysninger.

2016051309400320160513093957

knut.nygaard@fagbladet.no

Årfets uravstemninger likner litt på Eurovision Song Contest. Men selv om Agnete er ute av konkurransen, er du fremdeles med. Det er mulig å stemme i årets uravstemninger via SMS, nett og per post.

For første gang gjennomfører Fagforbundet nemlig elektroniske avstemninger på alle tariffområder. Men først bør du sørge for at forbundet har riktige opplysninger om deg. Også det gjør du lett på nettet - på Dine sider.

Du kan oppdatere opplysningene om deg

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KNAPP: Oppe til høyre på fagforbundet.no finner du knappen der du blant annet kan sjekke om opplysningene olm deg er oppdaterte og riktige.

KNAPP: Oppe til høyre på fagforbundet.no finner du knappen der du blant annet kan sjekke om opplysningene olm deg er oppdaterte og riktige.

Skjermbilde

Gå inn på Fagforbundets nettside – fagforbundet.no, trykk på knappen oppe til høyre på skjermen og registrer deg som ny bruker. Straks du er inne finner du en rekke nyttige opplysninger. Du kan for eksempel finne opplysninger om din egen fagforening, din egen tariffavtale og holde deg oppdatert på fremdriften i lønnsoppgjøret. Her kan du gjøre endringer i personlige opplysninger som navn, adresse, tlf.nr og e- postadresse når du har behov for det.

Fagforbundet Fredrikstad har prøvd ut den nye elektroniske uravstemningen. Svarprosenten ble høyere enn den pleier å være, og de som stemte syntes dette var en enkel måte å si sin mening på.

Fikk SMS om avstemningen

Uravstemningen foregikk ved at medlemmene fikk en sms på telefonen sin. Der kunne de enten stemme ja eller nei til oppgjøret, eller de kunne klikke på en lenke som førte dem til en nettside med mer informasjon om oppgjøret og stemme via nettsiden.

Ifølge Fagforbundets informasjonsavdeling skal den elektroniske avstemningen gjøre det enklere for medlemmene å stemme. Fagforbundet håper også at dette vil føre til at flere vil benytte anledningen til å si sin mening om oppgjøret.

Det er lagt inn ordninger som skal sikre at ingen stemmer to ganger.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy