JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fire dømt for grov korrupsjon

Slik var «festen»: Biler, luksusbåt, proffsykler og goder for direktørene

Den ene direktøren fikk disponere en båt av denne typen. Personene på bildet har ikke noe med saken å gjøre.

Den ene direktøren fikk disponere en båt av denne typen. Personene på bildet har ikke noe med saken å gjøre.

Luksusbåt, biler, proffsykler og oppussing av boliger. Slik levde omsorgsdirektørene høyt på en korrupsjonsvillig leverandør, ifølge dommen fra Oslo tingrett.

2022033112294120220331123317

ola.tommeras@fagbladet.no

Oslo tingrett har gitt Økokrim medhold i alle punkter mot de tre tidligere regiondirektørene og tidligere eier og direktør for leverandørselskapet Skagerak group, som leverte biler, sikkerhetssystemer, boliger og personell til Aleris Ungplan & BOI, nå Stendi.

Omsorgskonsernet leverer tjenester innen rusomsorg, barnevern, BPA og eldreomsorg til det offentlige. Giganten har en inntekt på nesten 2,5 milliarder kroner årlig, som for det meste er fra salg av tjenester til norske kommuner.

Dømt for grov korrupsjon

De tre tidligere regiondirektørene er nå dømt til henholdsvis tre år, ett år og ni måneder fengsel. Skagerak-direktøren er dømt til fire år og tre måneder fengsel.

Ifølge dommen fra Oslo tingrett skal Skagerak-direktøren ha oppnådd fordeler ved å gi de tre regiondirektørene goder, samtidig som direktørene satt i en posisjon der de kunne påvirke innkjøp i omsorgskonsernet.

Pusset opp boligen

Den ene regiondirektøren mottok vederlagsfri oppussing av sin bolig for minst en million kroner. Han har også fått fri adgang til å bruke en Range Rover Sport, som er anslått til å være verdt 170.000 kroner.

Regiondirektøren er dømt for å ha mottatt verdiene. I retten hevdet både direktør og leverandør at det var meningen på et eller annet tidspunkt å gjøre opp for tjenestene.

Luksusbåt og biler

Neste regiondirektør er dømt for å ha mottatt en BMW I3 som ble byttet ut med en BMW X3. I tillegg fikk han fritt bruke en luksuriøs utgave av en day cruiser, en Windy 28 Ghibli.

Dette er samlet verdsatt til nær trekvart million kroner.

Ifølge dommen hadde verdioverføringen sammenheng med hans stilling i Stendi AS og hans muligheter til å påvirke innkjøp.

Sykler og tomt til overpris

Den tredje tidligere regiondirektøren er dømt for å ha mottatt tre sykler med tilhørende utstyr til en verdi av minst 100.000 kroner. I tillegg skal han ha fått sponsormidler til Team Veidekke Nord-Norge fra Skagerak-Entreprise Eiendom AS utbetalt til Troms Skikrets. Han var på dette tidspunktet styreleder i skikretsen.

I tillegg skal den dømte leverandøren ha kjøpt en tomt av regiondirektøren for 400.000 kroner, selv om tomta etter sigende var umulig å selge.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy