Første kongress etter skandalene i Kommunal

Slutt på gratis alkohol i svensk fagforbund

AVSLØRT: Svenske Aftonbladet avslørte ukulturen i det svenske forbundet.

AVSLØRT: Svenske Aftonbladet avslørte ukulturen i det svenske forbundet.

Det skal ikke lenger være mulig å kjøpe alkohol for medlemmenes penger i Fagforbundets svenske søsterorganisasjon Kommunal.

2016060712113920160609113439

simen.grimsrud@fagbladet.no

Det svenske forbundet ble rystet av en alkoholskandale i januar i år. Aftonbladet avslørte at forbundet hadde brukt store summer på alkohol til tillitsvalgte og ansatte, og drift av en luksusrestaurant. Kassereren trakk seg, tusenvis av medlemmer meldte seg ut og forbundsleder Annelie Nordstrøm meddelte at hun ikke ville ta gjenvalg.

Strengere alkoholpolitikk

Allerede i februar ble alkoholpolicyen i forbundet strammet inn. Det skulle bare unntaksvis være mulig å kjøpe alkohol for medlemmenes penger. Men nå blir det altså helt slutt.

Forbundet har i disse dager sin kongress, og i går ble det vedtatt at det aldri skal være lov å bruke forbundets penger på alkohol. Forslaget fikk et rungende ”ja” fra delegatene, melder Kommunalarbetaren.

Ny forbundsleder

Tobias Baudin ble valgt til ny forbundsleder i Kommunal. Han trakk blant annet fram ulikheten i lønn mellom kvinner og menn i sin første tale:

Det er på tide å bryte trenden og gå fra ord til handling. Det er på tide at Sverige igjen blir verdens mest likestilte land, sa Baudin.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy