Solid økning av minstelønnssatsene for ambulansearbeidere

Lisa Turøy Christiansen

Ambulansearbeiderne får et solid løft i minstelønnssatsene. I tillegg er det opprettet en egen lønnsgruppe som gir dem med videreutdanning et ekstra løft.

2020111209544820201112095613

per.flakstad@fagbladet.no

Minstelønnssatsene for ambulansearbeidere øker med mellom 17.000 og 24.000 kroner avhengig av ansiennitet etter at oppgjøret mellom Fagforbundet og NHO Service og Handel kom i havn sent onsdag kveld.

Forhandlingsleder Kurt Rønning.

Forhandlingsleder Kurt Rønning.

Per Flakstad

Forhandlingsleder Kurt Rønning er fornøyd med oppgjøret. Spesielt fornøyd er han med at forbundet fikk gjennomslag for en ny lønnsgruppe som omfatter ansatte med den helt nye bachelorgraden i paramedisin. I tilleg er også sykepleiere med autorisasjon for ambulansearbeid og ansatte med videreutdanning som paramedic tatt inn i denne gruppa.

– Dette var et viktig gjennomslag for oss. Vi har lenge vært opptatt av at kompetanse skal gi lønnsmessig uttelling, sier Rønning.

Her kan du se de nye minstelønnssatsene

De nye minstelønnssatsene blir gjort gjeldene fra 1. april mens den nye lønnsgruppa for videreutdannede blir etablert fra 1. januar neste år.

Andre ting partene ble enige om er at det skal gis helligdagstillegg for hele påskeaftendøgnet.

Det utbetales 90 kroner, en økning på 3,50 kroner, i matpenger for overtidsarbeid som varer mer enn to timer utover normal arbeidstid.

Det skal utbetales diettgodtgjørelse på 200 kroner for oppdrag som varer mellom 8 og 12 timer, 300 kroner for oppdrag mellom 12 og 16 timer og 400 kroner for oppdrag på over 16 timer. Satsene økes med 20 kroner fra tidligere.

Hele oppgjøret går nå til uravstemning.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy