Søppelgigant til salgs neste uke

TAPER OG TAPER: RenoNorden mistet Oslo i fjor, deretter inngikk de seks kontrakter som går med tap. Nå kommer hele selskapet ut for salg.

TAPER OG TAPER: RenoNorden mistet Oslo i fjor, deretter inngikk de seks kontrakter som går med tap. Nå kommer hele selskapet ut for salg.

WERNER JUVIK

Har du lyst til å eie et selskap som kjører søppel i 150 norske kommuner? Neste uke er RenoNorden for salg.

2017083008390820170830122830

ola.tommeras@fagbladet.no

RenoNorden har kontrakt med omlag 150 norske kommuner, samt store deler av markedet i Sverige, Danmark og Finland. Selskapt henter daglig inn avfall fra fem millioner innbyggere i Norden.

Etter flere år med utbyttefest for aksjonærene, gikk tallene i rødt i fjor. Driftsmarginen fra annet kvartal i år er på 4,7 prosent, melder selskapet til Oslo børs i dag tidlig. Dette er langt under hva som regnes som lønnsom drift. Samtidig meldes det at salgsannonsen gjøres offentlig neste uke, og at standard salgsprosess starter.

Carnegie er engasjert for å bistå i prosessen.

• Renovasjonsgigant trues av konkurs

RenoNorden taper på tapskontrakter, kontrakter der de har lagt inn for lave tilbud, og nødvendig nedskriving av materiell. I sommer forhandlet avfallsgiganten seg ut av kontraktene med Romsdalshalvøya interkommunale renovasjonsselskap og Kragerø kommune. Disse kommunene driver renovasjonen videre selv.

Selv om det var tapskontrakter for RenoNorden, melder kommunene at det vil få liten eller ingen betydning for renovasjonskostnadene i området.

• Presser prisen til bunnen som før

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy