JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sp-nestleder vil ha boplikt for ansatte i Forsvaret

BEREDSKAP: Anne Beathe Tvinnereim vil at ansatte i Forsvaret må bo der de jobber.

BEREDSKAP: Anne Beathe Tvinnereim vil at ansatte i Forsvaret må bo der de jobber.

Ole Berg-Rusten / NTB

Ansatte i Forsvaret bør bo der de jobber for å sikre beredskapen, mener Sp-nestleder og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim.

2024073009452520240730094525

Tvinnereim leder arbeidet med Senterpartiets nye partiprogram som skal vedtas neste år. Hun mener at trusselbildet og den nye sikkerhetspolitiske situasjonen gjør det nødvendig å ta i bruk tøffe virkemidler for å styrke norsk beredskap, skriver NRK.

– Vi må gjøre det mer attraktivt å bosette seg der man jobber. Men i tillegg må vi vurdere boplikt for Forsvarets ansatte, sånn at vi unngår denne massive pendlinga sørover, sier Tvinnereim.

Hun mener også det kan bli nødvendig å redusere skattefordelene for ukependlere for å gjøre det mindre attraktivt å pendle til jobb.

Forslaget om boplikt vil virke mot sin hensikt, mener forbundsleder Torbjørn Bongo i Norges offisers- og spesialistforbund. Han tror det vil føre til at færre ønsker å jobbe i Forsvaret og at det vil øke mangelen på nøkkelpersonell.

– Det er ikke sånn at vi ikke har beredskap på en lørdag og søndag i Norge, selv om forsvarsansatte er en annen plass i landet. Så det blir litt for enkel retorikk fra Senterpartiets side, sier Bongo til rikskringkasteren.

(©NTB)

eline.lurud.dahl@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy