JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sp-ordførere vil ikke ha med SV i regjering

Fra venstre: Audun Lysbakken, Trygve Slagsvold Vedum og Jonas Gahr Støre.

Fra venstre: Audun Lysbakken, Trygve Slagsvold Vedum og Jonas Gahr Støre.

Stortinget

Tre av fire ordførere fra Senterpartiet ser helst at partiet kun sitter sammen med Arbeiderpartiet i regjering.

2021012909473120210129094758

Det er Nationen som har spurt partiets 134 ordførere, hvorav 101 har svart. 75 av disse ønsker en ren Ap-Sp-regjering, som også er det uttrykte ønsket til partileder Trygve Slagsvold Vedum.

Kun åtte ordførere ønsker å ta med SV, og av disse er det kun fire som ønsker en reprise av Stoltenberg 2-regjeringen med Ap, Sp og SV, som satt fra 2005 til 2013. Ni Sp-ordførere vil ha med KrF i regjering, to vil ha med Høyre, og to vil ha med MDG.

Valgforsker Jonas Stein ved Universitetet i Tromsø mener det er stor avstand mellom partiene i mange spørsmål.

– Konkret er det nok en del spørsmål som går på miljø og naturvern, som for eksempel rovdyrspørsmål, hvor Sp og SV står på hver sin fløy. Også når det kommer til spørsmål om innvandringspolitikk og en rekke verdispørsmål er det betydelig avstand, sier han.

Nationen har også spurt Arbeiderpartiets ordførere om regjeringssamarbeid. 119 av 148 ønsker en rødgrønn regjering med Ap, Sp og SV.

MEST LEST:
Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy