Arbeidsledigheten i Norge:

Stadig flere frisører permitteres

Frisørsalonger sliter med å tiltrekke seg kunder under koronanedstengingen. Mange må nå permittere ansatte. (Illustrasjonsfoto)

Frisørsalonger sliter med å tiltrekke seg kunder under koronanedstengingen. Mange må nå permittere ansatte. (Illustrasjonsfoto)

Eivind Olai Kristiansen

Åpne frisørsalonger sliter med å få kunder. Stadig flere permitteres, og fagforbundet Frisørenes Fagforening frykter kroken på døra for flere salonger.

2021021010193520210210102019

I januar ble det permittert dobbelt så mange frisører som måneden før, viser tall P4 har hentet fra Nav. Tallet fortsetter å stige i februar.

I januar ble det permittert 745 norske frisører, og i løpet av den første uken i februar kom tallet opp i 945 permitterte frisører.

Vivian Jacobsen, leder i fagforbundet Frisørenes Fagforening, frykter kroken på døra for noen av frisørene. Hun forteller at det er mange som ikke vet at salongene er åpne.

Jacobsen tror hjemmekontor og et begrenset sosialt liv også gjør at mange heller sitter hjemme med slitte tupper og ettervekst enn å gå til frisøren like ofte som før.

– Vi har blitt bedt om å holde oss mest mulig hjemme, og da er det nok en del som prioriterer vekk det å gå til frisøren, sier Jacobsen.

Også direktør i NFVB, Norske frisør og velværebedrifter, Anne Mari Halsan, bekrefter at mange av frisørene nå må permitteres.

– Markedet er borte, og omsetningen er borte, sier Halsan.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy