JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stadig flere sykepleiere mener de gjør andres arbeidsoppgaver

EKSTRA: Mange sykepleiere mener de gjør andres jobb.

EKSTRA: Mange sykepleiere mener de gjør andres jobb.

Erling Slyngstad-Hægeland

Nesten sju av ti sykepleiere mener at de daglig utfører noen andres jobb. I 2018 svarte seks av ti det samme, ifølge en undersøkelse fra Sykepleien.

2024061409430220240614094302

69,5 prosent av sykepleierne som deltok i undersøkelsen, sier at de daglig utfører oppgaver som de selv ikke definerer som sykepleieroppgaver, skriver Sykepleien.no.

I 2018 var denne andelen 62,9. Samme år var det 70 prosent av sykepleierne som mente de brukte for mye tid på renhold. I år svarer 75 prosent det samme.

Det flest sykepleiere opplever at de bruker for lite tid på, er kompetanseutvikling. I 2024 som i 2018, var det 73 prosent som mente de brukte for lite tid på dette.

En av deltakerne i undersøkelsen beskriver det som lite fristende å gå på jobb for å vaske urin og koke kaffe. En annen sier at vedkommende har fått spørsmål om å måke fram nedsnødde biler, fikse heis og stake opp tett do.

På en annen side har sykepleierne troen på arbeidsoppdeling. 43 prosent av dem svarte at de i svært stor grad har tro på at oppgavedeling kunne ha bidratt til å løse sykepleiermangelen.

Spørreskjemaet ble sendt ut til 20.277 tilfeldige medlemmer av Norsk Sykepleierforbund. 2303 personer svarte på undersøkelsen.

(©NTB)

toralf.larsen.vallestad@npk.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy