JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Staten ber frisk Viggo Kristiansen om å søke uføretrygd

UFØR?: Staten mener Viggo Kristiansen må søke uføretrygd.

UFØR?: Staten mener Viggo Kristiansen må søke uføretrygd.

Beate Oma Dahle / NTB

Sivilrettsforvaltningen mener at Viggo Kristiansen bør søke uføretrygd på grunn av vanskene med å få jobb etter at han ble frikjent i Baneheia-saken.

2024051309215320240513092154

I april ble det klart at staten vil gi Viggo Kristiansen 55 millioner kroner, etter at han urettmessig sonet nærmere 21 år i fengsel som dømt i Baneheia-saken. Kristiansen krever på sin side 90 millioner kroner, og hans advokat Brynjar Meling har varslet søksmål mot staten.

I erstatningsvedtaket fra Statens sivilrettsforvaltning, som Nettavisen har fått tilgang til, legger de til grunn at Kristiansen har fått redusert sin arbeidsevne med 50 prosent som følge av dommen og den tøffe soningen.

De viser også til «kravstillers evig tapte rykte som følge av omtalen i mediene, straffedommene (...), som synes å umuliggjøre et ansettelsesforhold».

De mener Kristiansen må «søke om uføretrygd for den arbeidsmessige arbeidsuførheten».

Carl Aasland Jerstad, som er en av Kristiansens advokater, mener Kristiansen ikke har rett på uføretrygd.

– Han er verken syk, har skade eller lyte, men vil ikke få arbeid som følge av sitt evige tapte rykte på grunn av Baneheia-saken, sier han til avisen.

Christine Wilberg, som har vært fungerende direktør i saken med kravet fra Kristiansen, sier at vurderingene har tatt utgangspunkt i erstatningskravet som er fremsatt på vegne av Kristiansen, og vedleggene som fulgte kravet.

– Påstandene kan belyses nærmere i en eventuell domstolsbehandling, dersom Kristiansen ønsker å ta erstatningskravet til retten. På generelt grunnlag vil vi bemerke at vi følger alminnelige bevisregler i erstatningssaker, skriver hun i en epost.

(©NTB)

vaktsjef@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy