JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Staten skal dekke sykehjemsopphold for krigsseilere i utlandet

OSLO: Staten vil dekke sykehjemsopphold for krigsseilere i utlandet.

OSLO: Staten vil dekke sykehjemsopphold for krigsseilere i utlandet.

erje Bendiksby / NTB

Regjeringen sendte fredag et lovforslag til Stortinget om at krigsseilere som bor i utlandet kan søke om å få dekket egenandeler ved opphold på sykehjem.

2024041214174020240412141740

– Vi innfører tydeligere likebehandling av krigspensjonister uansett hvor de bor. Krigspensjonister innlagt på syke- eller aldershjem i utlandet, skal sikres en trygg og verdig alderdom, som om de hadde vært bosatt i Norge, sier arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) i en pressemelding.

Tilpasningene i krigspensjonsordningene skal etter regjeringens plan skje raskt. De nye reglene trer i kraft allerede i juli i år.

Det skjer etter at en samlet opposisjon på Stortinget varslet at de ville tvinge regjeringen til å endre den norske støtten til de gjenlevende krigsseilerne, etter et forslag fra Fremskrittspartiet.

Forslaget gikk ut på at sivile personer som mottar krigspensjon, skal få støtte til en verdig alderdom uavhengig av om de i bor i Norge.

NRK og andre medier har tidligere fortalt om den 102 år gamle krigsseileren Oscar Anderson som havnet i økonomiske problemer da han måtte på sykehjem i Storbritannia.

Tilpasningen regjeringen nå gjør, gir krigspensjonister mulighet til å søke Nav om å få dekket normale egenandeler til varig opphold på sykehjem dersom landet de bor i ikke dekker det.

Krigspensjonen blir i så fall redusert på samme måte som for krigspensjonister som er innlagt på sykehjem i Norge.

(©NTB)

anna.victoria.stjern@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy