JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Undersøkelse, statsansatte

Statsansatte er oftere stressa på grunn av jobben, ifølge ny undersøkelse

STØRRE ARBEIDSBELASTNING: Flere statlige ansatte ønsker å fortsette med hjemmekontor.

STØRRE ARBEIDSBELASTNING: Flere statlige ansatte ønsker å fortsette med hjemmekontor.

colourbox.com

Flere statsansatte opplever høyere arbeidsbelastning sammenlignet med i 2018. Over halvparten ønsker hjemmekontor to dager i uken eller mer.

2022031409515120220314095137

Det kommer fram i Statsansatteundersøkelsen, som er gjennomført blant 4.136 medarbeidere og 769 topp- og mellomledere i staten.

54 prosent svarer at de ønsker hjemmekontor to dager i uken, eller mer, i fremtiden. Om lag sju av ti ledere svarer at de er positive til å gi medarbeiderne økt fleksibilitet til å jobbe hjemmefra.

– Dersom vi skal klare å løse framtidens utfordringer, må staten være en attraktiv arbeidsplass med høyt kompetente og engasjerte ansatte. Jeg er glad for å se at svært mange statsansatte rapporterer om høyt jobbengasjement, gode muligheter for å bruke og utvikle kompetansen sin, og at de har en variert arbeidsdag, sier kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Samtidig gir mange statsansatte uttrykk for at arbeidsbelastning har blitt større siden 2018. Over fire av ti sier seg uenig i påstanden om at de er sjelden stresset på grunn av jobben.

Undersøkelsen gjennomføres hvert tredje år.

(©NTB)

isabel.bech@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy