JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støre åpner for å se på minsteytelsene

Jan-Erik Østlie

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) forsvarer arbeidslinjen, men avviser at den er ment å tvinge syke folk i jobb gjennom lave velferdsytelser.

2023040509413320230405094133

– Jeg er helt åpen for at vi må se på om minsteytelsene ivaretar de hensynene de skal for folk som ikke kan jobbe, eller som trenger å kombinere en ytelse med jobb, sier statsministeren i et intervju med Vårt Land.

Han understreker at kontantytelser som uføretrygd «skal kunne ta vare på folk som ikke kan arbeide».

– De som helt klart ikke kan jobbe, skal være trygge, sier Støre.

Det kan brygge opp til en trygdekamp på Arbeiderpartiets landsmøte i mai. Flere fylkeslag mener at satsene for uføretrygd, arbeidsavklaringspenger (AAP) og sosialhjelp må opp, og at de er for lave i møte med økende priser på både mat og strøm.

Enkelte i partiet har også tatt til orde for å skrote den såkalte arbeidslinjen og prinsippet om at det skal lønne seg med arbeid framfor ytelser.

– Det mener jeg det bør, sier Støre til Vårt Land.

Han omtaler seg som en «varm tilhenger av arbeidslinjen».

Men i samme intervju sier Støre også at han ikke vil tvinge folk i jobb gjennom lave velferdsytelser.

– Det ønsker jeg ikke. Hvis en ytelse er så svak at du nærmest må gå på jobb selv om du er syk, så er ikke det den sosialdemokratiske versjonen av arbeidslinjen, sier han.

(©NTB)

marius.helge.larsen@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy