JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ekstreme strømpriser:

Støre lover strømavklaring – men kan ikke garantere at pengene vil komme før jul

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) lover å avklare før jul hvilke ordninger som skal gjelde for dem som har vansker med å betale strømregningen.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) lover å avklare før jul hvilke ordninger som skal gjelde for dem som har vansker med å betale strømregningen.

Jan-Erik Østlie

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) lover å avklare før jul hvilke ordninger som skal gjelde for dem som har problemer med å betale strømregningen.

2021120609454120211206094541

– Det er en situasjon som treffer veldig mange. Det er en situasjon vi ikke har hatt på 25 år. Nå skal vi komme med hjelp til dem som rammes spesielt hardt, sier Støre til TV 2.

Regjeringen har gjennom helga jobbet intenst for å få på plass konkrete tiltak. Fra før er bostøtten økt, og det kan bli aktuelt å øke den ytterligere, sier Støre. Men han kan ikke garantere at pengene vil komme før jul.

Så mange milliarder dyrere blir strømmen i vinter – og vi får regninga

– Bostøtten er en ordning du søker på innen slutten av måneden, og så får du det utbetalt måneden etter. Så akkurat når pengene kommer, kan jeg ikke avklare. Men sikkerhet for at pengene kommer – det må vi klare å avklare før jul, sier han til TV 2.

Regjeringen jobber også med tiltak som skal treffe andre grupper.

– Hvilke ordninger og mekanismer vi skal bruke, jobber vi med nå. Vi vil komme til Stortinget med dette om kort tid, sier Støre til NRK.

– Det er mange med vanlige inntekter som også blir hardt rammet av dette, som vi må hjelpe nå.

(©NTB)

jakob.hildrum@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy