JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koronakrisen:

Støre mener koronakrisen har avkledd Høyres politikk

UENIG: De ulike krisepakkene fra regjeringen er ikke bygget på klassisk Høyre-politikk, men hentet fra den sosialdemokratiske verktøykassa, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre. Her fra Stortinget tidligere i måneden.

UENIG: De ulike krisepakkene fra regjeringen er ikke bygget på klassisk Høyre-politikk, men hentet fra den sosialdemokratiske verktøykassa, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre. Her fra Stortinget tidligere i måneden.

NTB scanpix

Høyre-regjeringen er blitt tvunget ned i sosialdemokratiets verktøykasse for å finne politiske botemidler, mener Jonas Gahr Støre.

2020051909312920200519093129

– Fritt behandlingsvalg er stoppet. Det er ikke mulig å tappe sykehusene våre i krisetid. Høyre har reversert kuttet i kommunenes mulighet til å ta inn eiendomsskatt som de hadde lagt opp til fordi det ble synlig at kommunene er underfinansiert og trenger pengene, sier Ap-lederen i et intervju med Dagbladet.

Sosialdemokratisk verktøykasse

– De har utsatt frislippet i taxinæringen som ville tatt fra mange drosjesjåfører jobben, og de ser ut til å fravike såkalt fritt skolevalg, som kunne rammet mange. I tillegg tømmes regionreformen ukentlig for innhold, fortsetter han.

p

Jonas Gahr Støre viser til de forskjellige krisepakkene, tiltakene og milliardbevilgningene fra regjeringen for å lette belastningen pandemien har på norsk økonomi, arbeidslivet og velferdssamfunn. De er ikke bygd på klassisk Høyre-politikk, men hentet opp fra «den sosialdemokratiske verktøykassa», hevder han.

Politisk spill

Parlamentarisk leder i Høyre, Trond Helleland, beskylder Støre for å drive politisk spill.

– Så er det riktig at vi i en slik krisesituasjon har utsatt et par reformer noen få måneder. Vår hovedoppgave har vært å sikre helse og arbeidsplasser, det vil det også være fremover. Det viser at Høyre er pragmatiske. Arbeiderpartiet virker mest opptatt av å slå politisk mynt på situasjonen, sier han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy