JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støre om demonstrasjonene som forsinket Ap-møte: – En del av demokratiet

OSLO: Statsminister Jonas Gahr Støre under Arbeiderpartiets landsstyremøte og partileders tale i Oslo kongressenter.

OSLO: Statsminister Jonas Gahr Støre under Arbeiderpartiets landsstyremøte og partileders tale i Oslo kongressenter.

Terje Bendiksby / NTB

Aps landsstyremøte ble forsinket med en snau time på grunn av en Palestina-demonstrasjon. Statsministeren innledet talen med å henvende seg til demonstrantene.

2024040813360320240408133603

Aktivister samlet seg mandag ettermiddag utenfor Oslo Kongressenter ved Youngstorget i Oslo for å blokkere landsstyremøtet i Arbeiderpartiet (Ap) mandag, som førte til store forsinkelser i programmet.

En drøy time senere inntok Jonas Gahr Støre talerstolen, hvor han gikk utenfor manuset sitt for å henvende seg til demonstrantene som hadde hindret ham og de andre politikerne i å komme inn.

– Jeg har bare lyst til å si innledningsvis: demonstrasjoner er en del av demokratiet, sa statsministeren.

– Vi er en time på etterskudd. Men det er en time i påminnelse om at det er et stort engasjement i byen vår og i landet vårt, og et stort engasjement rundt det forferdelige som skjer i Midtøsten, i Gaza, i krigen som utspiller seg

Deretter siterte han den nylig avdøde visesangeren Lillebjørn Nilsen: «Mye vil vi gjøre, noe får vi gjort».

– Og det vi er opptatt av, er å få noe gjort. Espen (Barth Eide), jeg og de som nå jobber for oss der ute, jobber for å få slutt på denne krigen, at det kommer hjelp inn, og at det skal komme en annen fremtid.

– Så er det greit å ha diskusjoner om hvordan vi gjør det, og hvordan vi innretter det, men jeg mener vi gjør alt vi kan for å få kunne gjøre mest mulig, sa han.

fredrik.moen.gabrielsen@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy