JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeiderpartiet

Støre til Aps landsstyre: Det kommer til å bli bråk om budsjettet

Støre sier til APs landsstyre at de må prioritere hardt i årets budsjett.

Støre sier til APs landsstyre at de må prioritere hardt i årets budsjett.

Gorm Kallestad, NTB

Arbeiderpartiet står foran en tøff tid, men partileder og statsminister Jonas Gahr Støre ber partiet om ikke å skygge unna vanskelige valg.

2022091313363120220913133632

– Det kommer til å bli en tøff høst og vinter. Det kommer til å bli en del bråk når vi legger fram budsjettet. Men i den kampen skal vi stå, og vi skal stå sammen, sa Støre da han tirsdag talte til Aps landsstyre – på dagen ett år siden fjorårets stortingsvalg.

– Vi hadde store ambisjoner og drømmer om hva vi kunne få til med et nytt flertall. Men vi ble også valgt for å være på vakt og møte verden, ikke slik vi ønsker at den skal være, men slik den faktisk er, sa Ap-lederen.

– Vil kreve mye

– Tiden vi har foran oss, kommer til å kreve mye av oss, av laget vårt. Vi må prioritere på en måte som norske politikere ikke har stått i på flere tiår. Det kommer til å bli tøft. Men vi skal klare dette, sa Støre, som avviser at regjeringens Hurdalsplattform er lagt i skuffen.

– Det er fake news. Her er den, sa han og viste fram dokumentet med hans egen påtegninger.

Men regjeringen har måttet jekke ned ambisjonene på grunn av Ukraina-krigen, økende inflasjon og energikrisen i Europa, medgir han.

– Vi kunne ikke vite at det skulle bli krig i Europa da vi skrev plattformen, sa Støre.

Prioritere hardt

Men det får konsekvenser for norske budsjettprioriteringer. Ifølge statsministeren har Norge innført en av de beste strømstøtteordningene i Europa, tatt imot rekordmange mennesker på flukt og nå ruster opp forsvar og beredskap. I tillegg koster eldrebølgen penger.

– Vi må prioritere hardt hva vi kan bruke penger på, og i denne runden må vi prioritere å trygge velferdstjenestene og å styrke beredskap i møte med et urolig Europa, sa Støre.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy