JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Straffesak etter barnehagedødsfall i Bergen henlagt

Statsadvokat Magne Kvamme Sylta sier til Bergens Tidende at beslutningen om foretaksstraff har sammenheng med svikt i rutiner mens barnet sov i barnehagen. Bildet er et illustrasjonsbilde og har ikke tilknytning til den aktuelle barnehagen.

Statsadvokat Magne Kvamme Sylta sier til Bergens Tidende at beslutningen om foretaksstraff har sammenheng med svikt i rutiner mens barnet sov i barnehagen. Bildet er et illustrasjonsbilde og har ikke tilknytning til den aktuelle barnehagen.

NTB Scanpix

Straffesaken mot tre personer knyttet til en barnehage i Bergen der en ettåring døde, er henlagt. Barnehagen er ilagt en bot på 750.000 kroner.

2019070312393720190703123937

Ettåringen falt ut av en sportsvogn 3. januar og ble hengende fast i en stropp. Tre uker senere døde han på Haukeland universitetssjukehus.

Det ble opprettet straffesak mot en barnehageansatt og to personer i ledelsen i barnehageselskapet Akasia. Statsadvokaten for Hordaland og Sogn og Fjordane opplyser i en pressemelding onsdag at sakene er henlagt. For den barnehageansatte begrunnes henleggelsen med bevisets stilling. For de to i ledelsen for Akasia Barnehage AS er henleggelsen begrunnet med at «intet straffbart forhold anses bevist».

Selskapet er ilagt en foretaksstraff på 750.000 kroner, og statsadvokaten har bedt politiet skrive ut forelegget.

Statsadvokat Magne Kvamme Sylta sier til Bergens Tidende at beslutningen om foretaksstraff har sammenheng med svikt i rutiner mens barnet sov i barnehagen.

– Blant annet med tanke på hyppigheten av tilsyn med barnet. Dette er en dypt tragisk sak som rammer flere, sier Sylta. Han viser også til svikt i innføring av rutiner hos de ansatte knyttet til sikring og festing av barn i vogn.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy