JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streiken fortsetter tross nytt tilbud fra NHO

Fagforbundets medlemmer i dette avtaleområdet har sakket kraftig etter lønnsmessig over mange år.

Fagforbundets medlemmer i dette avtaleområdet har sakket kraftig etter lønnsmessig over mange år.

Susanna Wolfgramm

Fredag kom NHO med et nytt tilbud, men det imøtekom ikke hovedkravene fra Fagforbundet og de andre organisasjonene. Derfor fortsetter streiken.

2021011812430320210118124229

per.flakstad@fagbladet.no

Det ene hovedkravet handler om en likebehandling av alle yrkesgrupper som jobber innenfor samme virksomheter med samme lønnsnivåer som NHO har lagt seg på med Norsk Sykepleierforbund, og som er tilsvarende det ansatte i offentlig sektor har.

Det andre hovedkravet innebærer en sikring av framtidig lønnsutvikling slik at enkelte yrkesgrupper ikke kan dra ifra og lage en forskjellsbehandling for framtida.

– Ingen hovedkrav innfridd

Ingen av disse kravene var innfridd i det nye tilbudet fra NHO, ifølge leder av Fagforbundets forhandlingsenhet, Tone Faugli.

Det betyr at streiken i private omsorgsbedrifter og barnehager med NHO som sin arbeidsgiverorganisasjon fortsetter. Det formidlet Fagforbundet til NHO allerede på fredag.

– Vi er innstilt på å snakke med NHO når som helst hvis de viser en reell vilje til å innfri våre viktigste krav, som vi ser på som nødvendig for å avslutte streiken, sier Tone Faugli til Fagforbundets nettside.

Sakket etter lønnsmessig i mange år

Bakgrunnen for konflikten er at Fagforbundets medlemmer i dette avtaleområdet har sakket kraftig etter lønnsmessig over mange år.

I 2019 valgte NHO å løfte sykepleierne i avtalen med sykepleierforbundet opp på omtrent samme nivå som alle andre sykepleiere. Men de andre høyskole- og universitetsutdannede som jobber i virksomhetene omfattet av avtalen ligger lønnsmessig fortsatt langt under.

Konflikten omfatter en rekke ulike virksomheter. Det handler om behandlingsinstitusjoner innen rus, psykiatri, barnevern, pleie- og omsorg, men også ideelle organisasjoner som Frelsesarmeen, enkelte virksomheter i Bymisjonen, Blindeforbundet, en kino og noen barnehager.

MEST LEST:
Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy