JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strømselskap hadde 2,1 milliarder i overskudd: Varsler nedbemanning

Overskuddet for fjerde kvartal i fjor endte på hele 2,1 milliarder kroner for Eviny. (Illustrasjonsfoto)

Overskuddet for fjerde kvartal i fjor endte på hele 2,1 milliarder kroner for Eviny. (Illustrasjonsfoto)

Tormod Ytrehus

Eviny skal kutte stab- og støttefunksjoner med 250 millioner.

2023032209280120230322092800

Det skjer til tross for at høye strømpriser bidro til at Eviny nylig kunne melde om et overskudd for fjerde kvartal i fjor på hele 2,1 milliarder kroner.

Konstituert konsernsjef Kristin Aadland sier dette blant annet handler om å forberede strømselskapet på lavere kraftpriser i framtiden.

Toppøkonom vil avskaffe alle selskaper som selger strøm for å gi deg lavere elektrisitetsregning

Stab- og støttefunksjonene i Eviny utgjør i dag rundt 270 årsverk, og ifølge Aadland tilsvarer et kutt på 250 millioner kroner 30 prosent av dagens kostnader knyttet til stab og støtte.

– Dette skal vi få til gjennom effektivisering og kutt i eksterne kostnader, som konsulentbruk. Men også gjennom nedbemanning, sier Aadland til Bergensavisen.

Konserntillitsvalgt Morten Bildøy sier til samme avis at han mandag hadde medlemsmøte med de berørte om situasjonen. Han sier stemningen ikke er god og at folk er redde for å miste arbeidsplassen sin.

Samtidig legger han til at han har forståelse for at kuttene kommer.

– Det er greit at ledelsen også ser på stab- og støttefunksjoner sentralt i konsernet. Det blir ikke riktig for de ansatte i de andre selskapene til Eviny om deres kontinuerlige effektivisering og kutt spises opp av morselskapet, sier han.

Eviny er det største energiselskapet på Vestlandet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy