JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Styreleder trekker seg etter IT-avsløringer

SLUTT: Styreleder Thomas Bagley i Sykehuspartner går ut av styret etter de siste dagenes avsløringer.

SLUTT: Styreleder Thomas Bagley i Sykehuspartner går ut av styret etter de siste dagenes avsløringer.

Erik M. Sundt

IT-skandalen i Helse Sør-Øst får konsekvenser for mannen som burde hatt kontroll.

2017050514280920170505143049

knut.nygaard@fagbladet.no

Det er nrk.no som melder at Thomas Bagley trekker seg som styreleder i Sykehuspartner, etter IT-skandalen.

– Det har nå blitt reist betydelig tvil om dette har blitt håndtert på en god måte. Styret i Helse Sør-Øst RHF er i dag blitt orientert om at Thomas Bagley trekker seg som styreleder i Sykehuspartner HF og det tar vi til etterretning, sier styreleder i Helse Sør-Øst RHF, Ann-Kristin Olsen i en melding.

NRK har den siste tiden dokumentert at It-arbeidere i India, Australia og Bulgaria har hatt tilgang til sensitive helseopplysninger for halve Norges befolkning.

Helse Sør-Øst har engasjert selskapet Hewlett Packard til å drifte IT-systemene sine, og det er i den forbindelse utenlandske IT-arbeidere har hatt tilgang til pasientdata for 2,8 millioner nordmenn.

Etter at skandalen ble kjent, uttalte Fagforbundets nestleder, Sissel M. Skoghaug, at Fagforbundet ikke har tillit til teknologidirektør Thomas Bagley i Helse Sør-Øst.

Ansatte og tillitsvalgte i IT-selskapet Sykehuspartner, og eksterne eksperter og politikere, advarte kraftig mot å flagge ut IT-driften i Helse Sør-Øst.

– I mai 2017 vil Helse Sør-Øst i praksis være i lomma på Hewlett Packard

Nrk har også dokumentert at toppsjef Cathrine Lofthus i Helse Sør-Øst flere ganger den siste uken har gitt helseminister Bent Høie upresis informasjon om utenlandske IT-arbeidere tilganger til sensitive data i Helse Sør-Øst. Først timer før Lofthus forsto at NRK ville komme med avsløringer, ga hun mer presis informasjon.

• Eksperter: – Amerikansk etterretning kan få tilgang på norske helseopplysninger

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy