Illustrasjonsfoto.
Harstad kommune
Adresseavisen skrev torsdag om hvordan oppdraget for Helseplattformen ifølge avtalen skulle gi konsulentene fra Ernst & Young nær 90 millioner kroner, men at de isteden har endt med å fakturere over en halv milliard kroner. I tillegg har konsulenter endt opp med å bli leid inn i roller til ledelsen av prosjektet, ifølge avisen.
I kjølvannet av saken varsler nå styreleder Helge Garåsen i Helseplattformen AS at konsulentbruken skal granskes.
– Jeg kommer på styremøtet mandag til å be om en full, ekstern, gjennomgang av denne saken, sier Garåsen til Adresseavisen.
Han sier han foreløpig ellers ikke har noen kommentar til saken.
– Jeg synes det er veldig vanskelig å ha noen sterk mening om det før styret har fått en skikkelig ekstern gjennomgang. Det eneste riktige nå er å kjøre en uavhengig juridisk vurdering av dette, slik at vi får gjennomgått alle sider av det skikkelig, sier han.
Eksperter avisen har snakket med, sier det kan være snakk om lovbrudd i saken ettersom konsulentbruken har gått så langt ut over rammen for anskaffelsen. Ernst & Young har ikke villet kommentere saken, mens direktøren for prosjektet har uttalt at han ikke vet om de har brutt loven eller ikke.
(©NTB)
andreas.lof@ntb.no
Bjørn A. Grimstad
LITT AV HVERT: Utsnitt av lunsj fra fire ulike bransjer.
Sissel Rasmussen / grafikk: André Martinsen
SETTER GRENSER: Nora Berntzen synes «quiet quitting» fortjener en bedre diskusjon i Norge.
Ida Bing
Brannfolk er blant gruppene som i dag omfattes av særalderspesnjon.
Lars Magne Hovtun/OBRE
SMART VAL: Monica Knapskaug er trainee i helsefag på Haukeland sjukehus. Med ny oppgåvedeling er helsefagarbeidarar i ferd med å bli langt meir ettertrakta på arbeidsmarknaden.
Kathrine Geard
Frøydis Falch Urbye