JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Styreleder varsler full granskning av konsulentbruk i e-helsetjeneste etter kjempesprekk

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Harstad kommune

Styreleder Helge Garåsen i Helseplattformen AS sier han vil be om en full gjennomgang av konsulentbruken etter anklager om ulovlig store overskridelser.

2022062409133720220624091337

Adresseavisen skrev torsdag om hvordan oppdraget for Helseplattformen ifølge avtalen skulle gi konsulentene fra Ernst & Young nær 90 millioner kroner, men at de isteden har endt med å fakturere over en halv milliard kroner. I tillegg har konsulenter endt opp med å bli leid inn i roller til ledelsen av prosjektet, ifølge avisen.

I kjølvannet av saken varsler nå styreleder Helge Garåsen i Helseplattformen AS at konsulentbruken skal granskes.

– Jeg kommer på styremøtet mandag til å be om en full, ekstern, gjennomgang av denne saken, sier Garåsen til Adresseavisen.

Han sier han foreløpig ellers ikke har noen kommentar til saken.

– Jeg synes det er veldig vanskelig å ha noen sterk mening om det før styret har fått en skikkelig ekstern gjennomgang. Det eneste riktige nå er å kjøre en uavhengig juridisk vurdering av dette, slik at vi får gjennomgått alle sider av det skikkelig, sier han.

Eksperter avisen har snakket med, sier det kan være snakk om lovbrudd i saken ettersom konsulentbruken har gått så langt ut over rammen for anskaffelsen. Ernst & Young har ikke villet kommentere saken, mens direktøren for prosjektet har uttalt at han ikke vet om de har brutt loven eller ikke.

(©NTB)

andreas.lof@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy