JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SV vil ha anonymiserte jobbsøknader

SVs Solfrid Lerbrekk

SVs Solfrid Lerbrekk

Sissel M. Rasmussen

Siden i fjor har det pågått et prøveprosjekt med anonyme jobbsøknader i staten. SVs Solfrid Lerbrekk vil allerede nå innføre dette for å hindre diskriminering.

2020071013304320200710133025

– Det er ingen grunn til å vente, sier stortingsrepresentant Lerbrekk til Dagsavisen.

– Det er rett og slett fordi vi har sett i forskjellige rapporter og undersøkelser de siste årene at navnet ditt og bakgrunnen din har for mye å si. Vi mener det er kvalifikasjonene og erfaringen du skal ansettes på, sier hun videre.

Kun ett departement nærmer seg målet om å ansette folk med funksjonsnedsettelse og hull i CV-en

Lerbrekk mener prøveprosjektet er bra, men ikke omfattende nok, og hun vil innføre det i hele statlig sektor. Samtidig ønsker hun at private selskaper over en viss størrelse inviteres til å gjøre det samme.

Prøveprosjektet ble innført i fjor, og det er varslet en sluttrapport før jul.

– Vi vet ikke, men vi tror at flere med utenlandske navn kommer på jobbintervju hvis de får søke anonymt, uttalte daværende kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) til NRK.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy