JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SV vil stoppe dumping av ansattes pensjon

KRAV: – Vi kommer til å mangle titusenvis av helsefagarbeidere om få år, hvis det ikke skjer noe. Hvordan skal vi kunne oppfordre folk til å ta disse helt avgjørende jobbene hvis høyresiden lurer bak hjørnet med pensjonsdumping og dårligere lønnsvilkår, spør SV-leder Audun Lysbakken.

KRAV: – Vi kommer til å mangle titusenvis av helsefagarbeidere om få år, hvis det ikke skjer noe. Hvordan skal vi kunne oppfordre folk til å ta disse helt avgjørende jobbene hvis høyresiden lurer bak hjørnet med pensjonsdumping og dårligere lønnsvilkår, spør SV-leder Audun Lysbakken.

Erlend Angelo

SV med nytt lovforslag: Vil at ansatte skal få beholde pensjonen når arbeidsplassen deres blir privatisert.

2015083114073020150904114134

yngvil@lomedia.no

FriFagbevegelse forteller i dag om hjelpepleier Rita Rønning som kan tape 800.000 kroner i pensjon på at arbeidsplassen hennes, Romsås sykehjem, overtas av et kommersielt omsorgsselskap.

Lovforslaget fra SV om å forby det partiet kaller pensjonsdumping er til behandling i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

– Den måten høyresiden velger å ødelegge tryggheten for pensjonisttilværelsen er et hån mot folk som har stått på gjennom et helt liv, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Frykter dårligere rekruttering

– Vi kommer til å mangle titusenvis av helsefagarbeidere om få år, hvis det ikke skjer noe. Hvordan skal vi kunne oppfordre folk til å ta disse helt avgjørende jobbene hvis høyresiden lurer bak hjørnet med pensjonsdumping og dårligere lønnsvilkår, spør Lysbakken.

– SV har foreslått i Stortinget å forby pensjonsdumping. Alle partier som tar rekruttering til eldreomsorgen og norsk helsevesen på alvor må støtte det når forslaget behandles i november, oppfordrer Lysbakken.

– Før det må byrådet i Oslo ta ansvar for å trygge pensjonene til Rønning og de andre som rammes, krever Lysbakken.

Arbeids- og sosialkomiteen skal etter planen holde åpen høring om SV-forslaget mandag 2. november 2015.

LES OGSÅ:

Flere sykehjemsplasser drives av omsorgskonsern

Omsorgskonsern driver en tredel av Oslos sykehjem

Mistet AFP da Attendo overtok Rødtvet sykehjem

AP: Skammelig behandling av hjelpepleierne

Full seier over Oslo kommune

Taper grovt på å jobbe i privat sykehjem

Over 60.000 mindre i lønn i privat sykehjem

Masseprivatisering av eldreomsorgen i Sverige

Den måten høyresiden velger å ødelegge tryggheten for pensjonisttilværelsen for er et hån mot folk som har stått på gjennom et helt liv.

SV-leder Audun Lysbakken

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy