JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mutert koronavirus i Follo:

Svensk helsepersonell nektes å jobbe som følge av grensestenging

STENGT: Sverige har stengt grensen mot Norge etter spredning av den britiske koronavarianten. Det kan føre til problemer på sykehus i Sverige.

STENGT: Sverige har stengt grensen mot Norge etter spredning av den britiske koronavarianten. Det kan føre til problemer på sykehus i Sverige.

Kristian Brustad

Sykehusene i grenseområdet mellom Norge og Sverige kan få problemer etter grensestenging. I Värmland får ikke helsearbeidere som bor med arbeidspendlere, jobbe.

2021012610274020210126102809

Ved midnatt natt til mandag trådte et innreiseforbud mellom Norge og Sverige i kraft som følge av utbruddet av mutert virus i Norge. Arbeidspendling er i utgangspunktet unntatt.

Smittevernmyndigheter i regionen Värmland har derimot bestemt at helsearbeidere som bor med noen som jobber i Norge, ikke skal møte på jobb, ifølge P4 Värmland.

I Årjäng kommune omfatter det rundt 80 personer, ifølge kommunalråd Daniel Schützer.

– Det kommer til å få stor innvirkning. Vi anslår at vi klarer første uken, men så kommer vi til å få problemer med bemanningen, sier Schützer.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy