Mutert koronavirus i Follo:

Svensk helsepersonell nektes å jobbe som følge av grensestenging

STENGT: Sverige har stengt grensen mot Norge etter spredning av den britiske koronavarianten. Det kan føre til problemer på sykehus i Sverige.

STENGT: Sverige har stengt grensen mot Norge etter spredning av den britiske koronavarianten. Det kan føre til problemer på sykehus i Sverige.

Kristian Brustad

Sykehusene i grenseområdet mellom Norge og Sverige kan få problemer etter grensestenging. I Värmland får ikke helsearbeidere som bor med arbeidspendlere, jobbe.

2021012610274020210126102809

Ved midnatt natt til mandag trådte et innreiseforbud mellom Norge og Sverige i kraft som følge av utbruddet av mutert virus i Norge. Arbeidspendling er i utgangspunktet unntatt.

Smittevernmyndigheter i regionen Värmland har derimot bestemt at helsearbeidere som bor med noen som jobber i Norge, ikke skal møte på jobb, ifølge P4 Värmland.

I Årjäng kommune omfatter det rundt 80 personer, ifølge kommunalråd Daniel Schützer.

– Det kommer til å få stor innvirkning. Vi anslår at vi klarer første uken, men så kommer vi til å få problemer med bemanningen, sier Schützer.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy