JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sykehjemsetaten i Oslo brukte over en million ekstratimer i 2020

ANSTRENGT: Ekstratimene satt løst i helse- og omsorgsyrkene under pandemien. Bildet er et illustrasjonsfoto og viser så vidt Fagbladet kjenner til ikke en ansatt ved et Oslo-sykehjem.

ANSTRENGT: Ekstratimene satt løst i helse- og omsorgsyrkene under pandemien. Bildet er et illustrasjonsfoto og viser så vidt Fagbladet kjenner til ikke en ansatt ved et Oslo-sykehjem.

Colourbox

En kartlegging av ekstravakter på sykehjem i Oslo utført av Fagforbundet viser at kommunen i 2020 brukte over en million ekstratimer.

2022022116110020220221161100

redaksjonen@fagbladet.no

Deles det på kommunens 24 sykehjem, blir det ifølge Avisa Oslo 43.533 timer merarbeid og overtid per sykehjem, både på kommunale og private.

Ifølge arbeidsmiljøloven har deltidsansatte som de siste tolv månedene jevnlig har arbeidet utover avtalt arbeidstid, rett til stilling tilsvarende faktisk arbeidstid i perioden.

Sykehjemsetatens direktør Helge Jagmann sier at de i fjor fikk 96 krav om utvidet stilling og 99 krav om fast stilling fra ansatte i sykehjemmene.

– For å ha noe fleksibilitet er vi avhengig av å dele opp stillinger i mindre deler for å dekke opp for eksempel helger, forklarer han.

Jagmann mener ikke det er urimelig at etaten brukte over en million ekstratimer i 2020.

– Verken 2020 eller 2021 var vanlige år, og dette må ses i sammenheng med hvor stor denne institusjonen er. I mars 2020 hadde vi 700 ansatte ute i isolasjon og karantene, og både de ideelle, kommersielle og de kommunale sykehjemmene ble hardt rammet. Totalt har vi cirka 3.000 fast ansatte ved kommunale sykehjem og nesten det dobbelte totalt. Vi trenger fleksibiliteten for å dekke opp vaktene, sier Jagmann.

Etatsdirektøren legger til at de er interessert i å øke faste, hele stillinger. Han sier det skaper et godt arbeidsmiljø og gir stabilitet for flere parter, men at ufaglærte assistenter som opparbeider seg rettigheter, er en utfordring.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy