Sykehjemsprestene i Oslo får fortsette

FJERNES IKKE: De fast ansatte sykehjemsprestene i Oslo er sikret jobb ut 2017.

FJERNES IKKE: De fast ansatte sykehjemsprestene i Oslo er sikret jobb ut 2017.

Pixabay

Byrådet i Oslo har snudd og kommer til å vedta at sykehjemsprestene i hovedstaden får fortsette. I hvert fall ut neste år.

2016113012504220161130125042

per.flakstad@fagbladet.no

Fagforbundet TeoLOgene var blant dem som protesterte da det rødgrønne byrådet i Oslo ville fjerne en 30 år gammel ordning med egne prester på sykehjemmene.

I stedet for fast ansatte prester, ønsket byrådet en tilskuddsordning som ulike kirke- og trossamfunn kunne søke støtte fra.

Slik blir det ikke. Etter budsjettmøte i finanskomiteen i Oslo bystyre er Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet, sammen med Rødt, blitt enige om at tilskuddet for 2017 på 4,7 millioner kroner til «samtaler om åndelige og eksistensielle spørsmål for beboere på langtidshjem» skal avsettes til sykehjemsprestene, ifølge Vårt Land.

I praksis vil det si at de fast ansatte sykehusprestene er sikret jobb ut neste år.

I tillegg ønsker flertallet i finanskomiteen, ifølge Vårt Land, å bevilge 400.000 kroner i tillegg. Dette blir en pott som andre tros- og livssynssamfunn kan søke om penger fra

Samtidig er de fire partiene enige om at byrådet bør se på hvordan de som skal yte slike tjenster kan få mest mulig forutsigbare arbeidsbetingelser. Det kan blant annet bety tilskudd eller kontrakter som strekker seg over flere år.

Sykehjemsprester

Oslo kommune bevilger lønnsmidler til Oslo bispedømmeråd som har åtte fast ansatte sykehjemsprester. Totalt fyller de 6,45 årsverk fordelt på deltidsstillinger ved 21 sykehjem i hovedstaden.

Asker, Bergen Bodø og Stavanger har også sykehjemsprester. Her bevilger kommunene lønnsmidler til de kirkelige fellesrådene som er arbeidsgiver for prestene.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy