JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hvis arbeidsfolk i Elverum fikk bestemme:

Sykehussaken kan avgjøre valget i Elverum, tror Christina (32): – Det er ganske krise hvis fødetilbudet blir borte

MINDRE FORSKJELLER: – Det viktigste for meg er at vi bygger et samfunn som klarer å hjelpe dem som har størst behov for hjelp. Vi har fått for store forskjeller mellom folk, sier Christina Beck Jørgensen. Hun var høygravid da LO-Aktuelt besøkte Elverum i slutten av juni. Datteren ble født 10. juli.

MINDRE FORSKJELLER: – Det viktigste for meg er at vi bygger et samfunn som klarer å hjelpe dem som har størst behov for hjelp. Vi har fått for store forskjeller mellom folk, sier Christina Beck Jørgensen. Hun var høygravid da LO-Aktuelt besøkte Elverum i slutten av juni. Datteren ble født 10. juli.

Martin Guttormsen Slørdal

Vi dro til Elverum for å snakke med tillitsvalgte og arbeidsfolk om hvilke saker som engasjerer dem mest foran stortingsvalget. Her er lista.

2021082709212120210827094631

ragnhild@lomedia.no

– Terminen er i dag, sier hjelpepleier Christina Beck Jørgensen, tidligere leder av Fagforbundet Ung.

Det er en ettermiddag sent i juni, og hun og samboeren har akkurat hentet datteren Matilda i barnehagen.

Fra huset der de bor, er det bare noen hundre meter å gå til Elverum sykehus. Da Matilda ble født for snart to år siden, endte fødselen med hastekeisersnitt, og den nyfødte babyen trengte pustehjelp for å overleve, forteller mamma Christina. Derfor er hun og samboeren glade for at sykehuset kun ligger noen steinkast unna.

– Vi tar det ganske rolig nå, men vi har også fått veldig tett oppfølging fra sykehuset. Dersom Elverum sykehus ikke hadde hatt egen fødeavdeling, hadde jeg garantert vært veldig stresset.

Lokalsykehus og egen fødeavdeling er av de største hjertesakene for tillitsvalgte i Elverum. Se hele lista her:

{f1}

Sterke følelser for lokalsykehuset

Og nettopp den uroen er det mange i Elverum som kjenner på nå. I årevis har debatten rast om hvor det nye hovedsykehuset for Innlandet skal ligge.

Martin Guttormsen Slørdal

I midten av juni satte imidlertid helseminister Bent Høie et foreløpig punktum for diskusjonene. Regjeringen har besluttet at det nye Mjøssykehuset skal ligge i Moelv. Dermed mister Elverum sykehus sine akuttfunksjoner, inkludert fødeavdelingen, og blir i stedet et sykehus for planlagte operasjoner.

Sykehus-spørsmålet vekker sterke følelser i Elverum, forteller Beck Jørgensen.

– Det er ganske krise hvis fødetilbudet blir borte, sier 32-åringen.

– Tror du sykehussaken vil være avgjørende for mange i Elverum når de skal gå og stemme på valgdagen?

– Ja, det tror jeg. Jeg tror også at framtida til sykehuset vil være avgjørende for om folk blir boende i Elverum eller om de flytter ut av kommunen. Vi har dessuten sykepleierutdanning i Elverum og risikerer å miste mye kompetanse dersom akuttsykehuset flyttes.

Christina Beck Jørgensen er ikke noe helt ukjent navn i fagforeningskretser. Fra 2013 til 2017 var hun leder for Fagforbundet Ung. Men etter seks år i hovedstaden valgte hun å vende hjem til hjembygda og jobben som hjelpepleier. I 2017 meldte hun seg ut av Arbeiderpartiet og inn i SV i 2017, og siden 2019 har hun sittet i kommunestyret i Elverum. Fortsatt har hun et håp om at fødeavdelingen ved Elverum sykehus vil være mulig å redde.

– Det er i hvert fall flere av politikerne på venstresiden som har gått ut og støttet et akuttsykehus i Elverum, sier hun.

{f2}

AP-TUNGT: Arbeiderpartiet har tradisjonelt hatt et godt grep om innbyggerne i Elverum. Kommunen ligger  i Østerdalen i Innlandet og har 21.300 innbyggere.

AP-TUNGT: Arbeiderpartiet har tradisjonelt hatt et godt grep om innbyggerne i Elverum. Kommunen ligger i Østerdalen i Innlandet og har 21.300 innbyggere.

Martin Guttormsen Slørdal

Distriktspolitikk

Det ser ganske staselig ut, sykehuset i Elverum, der det ligger på en liten høyde med grønne plener rundt. Fra sykehuset kan man se ned på kirkegården som omkranser Elverum kirke.

«Kort vei mellom liv og død», mumler journalisten. Og på sett og vis er det også noe av sakens kjerne, påpeker Liv Jane Nysveen. Hun er jordmor og plasstillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund.

– En vet jo aldri hva slags komplikasjoner som kan oppstå under en fødsel. Det kan være minutter mellom liv og død. Det er kjedelig hvis det må et dødsfall til for at politikerne skal forstå alvoret, sier Nysveen.

Den erfarne jordmora viser til at mange fødende vil få lang vei når fødeavdelingen flyttes. I Trysil og Engerdal er frustrasjonen stor over vedtaket om å legge ned fødeavdelingen i Elverum. Nysveen tenker også på dem som er bosatt i Tynset-traktene.

– For dem med komplikasjoner vil det ikke finnes noe fødetilbud mellom St. Olavs Hospital og Moelv, påpeker hun.

Barnepleier Ann Silje Torpen Sæther skryter av arbeidsmiljøet på føde- og barselavdelingen. Personalet er stabilt, sykefraværet lavt. De ansatte trives. Om fødeavdelingen blir flyttet til Moelv, er det mange av de ansatte som ikke vil bli med på lasset, tror hun. Nysveen er enig.

– Hvis jeg må pendle, vender jeg heller snuta sørover til Ahus, for der vil jeg få bedre lønn. Det er det store spørsmålet, om de vil klare å få tak i nok fagfolk.

Selv tror hun ikke siste ord er sagt om Elverum sykehus. Nysveen er spent på utfallet av stortingsvalget. Hun håper et regjeringsskifte kan gi et annet resultat.

– Jeg har byttet parti de siste valgene nettopp på grunn av distriktspolitikken. Jeg har vært medlem av SV, men de siste valgene har jeg stemt Sp, sier hun.

Også Torpen Sæther setter sin lit til Senterpartiet.

– Jeg har stemt Senterpartiet i mange, mange år. Det kommer jeg nok til å gjøre i år også, sier barnepleieren som er tidligere plasstillitsvalgt for Fagforbundet.

VIL IKKE FLYTTE: På Elverum sykehus har de mellom 800 og 900 fødsler i året. Verken barnepleier Ann Silje Torpen Sæther (t.v.) eller jordmor Liv Jane Nysveen vil bli med på flyttelasset om fødeavdelingen flyttes til Moelv.

VIL IKKE FLYTTE: På Elverum sykehus har de mellom 800 og 900 fødsler i året. Verken barnepleier Ann Silje Torpen Sæther (t.v.) eller jordmor Liv Jane Nysveen vil bli med på flyttelasset om fødeavdelingen flyttes til Moelv.

Martin Guttormsen Slørdal

Uenighet: Styring av sykehus skiller rødgrønne partier. Slik vil Fagforbundet ha det

Reddet slakteriet

De senere årene har det vært arrangert flere fakkeltog for å bevare lokalsykehuset i kommunen. Også i 2010 gikk det fakkeltog med mange hundre deltakere gjennom Elverums gater, men den gang var det en annen viktig arbeidsplass slaget sto om. På den andre siden av Glomma ligger nemlig Norturas kyllingslakteri, Elverums største private arbeidsplass.

På plenen utenfor hovedinngangen til Nortura står en lind og brisker seg i full løvprakt i den varme sommersola. Den har for lengst vokst over hodet på hovedtillitsvalgt Robert Rødsdalen, men klubblederen husker godt den dagen treet ble plantet. Det var en junidag for ni år siden, og de ansatte i bedriften kunne endelig gå sommeren lyst i møte. Konsernstyret i Nortura hadde nettopp kommet med gladnyheten: Arbeidsplassene på Nortura på Elverum skulle ikke legges ned likevel.

– Konsernsjefen måtte gå – vi fikk bestå, sier Robert Rødsdalen med et lite smil.

Lindetreet var det daværende varaordfører Arnfinn Uthus fra Senterpartiet som satte i jorda. Han mente de ansatte på Nortura fortjente dette, etter alt de hadde vært igjennom den siste tiden.

Treet, kunngjorde Uthus, skulle vokse seg «omfangsrikt og mektig» – akkurat som Nortura Elverum.

– Det har vokst noe enormt, kommenterer Rødsdalen fra trappa utenfor hovedinngangen.

130 ANSATTE: Norturas kyllingslakteri er Elverums største private arbeidsplass. Fra venstre: styremedlem i klubben, Torunn Minikel, hovedverneombud Ann-Karin Engemoen og klubbleder Robert Rødsdalen.

130 ANSATTE: Norturas kyllingslakteri er Elverums største private arbeidsplass. Fra venstre: styremedlem i klubben, Torunn Minikel, hovedverneombud Ann-Karin Engemoen og klubbleder Robert Rødsdalen.

Martin Guttormsen Slørdal

Grønt og mektig

Vokst har også partiet som skjenket treet i gave. Gjennom sommeren har Senterpartiet ligget an til å bli like «omfangsrikt og mektig» som det tuntreet varaordfører Uthus trolig så for seg den junidagen i 2012.

Etter et lite fall på målingene i august får partiet en oppslutning på rundt 15 prosent på gjennomsnittet av de nasjonale meningsmålingene. Om dette holder helt inn til valgdagen, er det like fullt et historisk godt valg for partiet. Vi må tilbake til 1993 – da EU-striden herjet landet – for å finne et bedre resultat.

Det er få steder Senterpartiet gjør det så godt som her i Innlandet. På flere målinger har partiet ligget godt over 30 prosent og vært større enn Arbeiderpartiet. Senterpartiet puster nå Arbeiderpartiet i nakken i det som tradisjonelt har vært en Ap-bastion.

– I Hedmark kommer forskjellene og sentraliseringen tydelig fram. Selv viktige småbyer som Elverum og Kongsvinger føler uro rundt statlig virksomhet. I Elverum er det uro rundt sjukehus, tingrett og trafikkstasjon. Folk vil ha tjenester nær der de bor, sa partileder Trygve Slagsvold Vedum da han kommenterte en meningsmåling i avisa Østlendingen.

SKAL VOKSE SEG STORT: Lindetreet utenfor Norturas kyllingslakteri ble plantet etter at arbeidsplassen ble reddet fra nedleggelse i 2012.

SKAL VOKSE SEG STORT: Lindetreet utenfor Norturas kyllingslakteri ble plantet etter at arbeidsplassen ble reddet fra nedleggelse i 2012.

Martin Guttormsen Slørdal

Arbeidsmiljøloven

Senterpartiets vekst får Robert Rødsdalen i Nortura Elverum til å rynke på nesa.

– Jeg har litt vondt for å stole på dem. Senterpartiet sentralt skal gå inn i en rødgrønn regjering, men lokalt sitter de på borgerlig side, sier klubblederen.

Selv har han tenkt å stemme Arbeiderpartiet, slik han har gjort ved valgene forut. Han snakker om den sittende regjeringens endringer i arbeidsmiljøloven, om den utvidede muligheten til å ansette midlertidig.

De har merket det i bedriften, forteller Rødsdalen, at de midlertidige kontraktene sitter litt løsere enn før. Han håper et regjeringsskifte kan føre til at arbeidsmiljøloven strammes inn igjen. Dessuten irriterer han seg over skattepolitikken til de borgerlige.

– De gir litt for store skattelettelser til dem som har nok fra før, kommenterer han.

Akkurat det er styremedlem i klubben, Torunn Minikel, hjertens enig i. Selv har hun stemt Arbeiderpartiet «i alle år». Men denne gangen er hun i tvil om hun kommer til å stemme i det hele tatt.

– De lover så mye, men jeg veit ikke om de holder det, sier Minikel.

SKOGHOVEDSTADEN: Skogbruk, jakt og fiske er viktig i Elverum. Elgstua er et populært stopp for mange som reiser gjennom kommunen.

SKOGHOVEDSTADEN: Skogbruk, jakt og fiske er viktig i Elverum. Elgstua er et populært stopp for mange som reiser gjennom kommunen.

Martin Guttormsen Slørdal

– Må lytte til fagbevegelsen

– Senterpartiet har vært flinke til å snakke med grasrota. Der har ikke Arbeiderpartiet vært gode nok, sier Tor Kristian Godlien.

Godlien er det fagligpolitiske samarbeidet i egen person i Elverum. Han er leder for LO i Sør-Østerdal og har sittet i kommunestyret for Arbeiderpartiet i seks år.

Tradisjonelt har Arbeiderpartiet hatt høy oppslutning blant LOs medlemmer. Målet er å ha 50 prosent av LO-medlemmene i ryggen. En undersøkelse utført av Pollstat i mai, viser at grepet om LO-medlemmene ikke er fullt så fast som partiet skulle ønske. 30 prosent av LO-medlemmene oppga da at de ville stemt på Arbeiderpartiet. Til sammenligning var andelen Ap-velgere blant LOs medlemmer 38 prosent i stortingsvalget i 2017.

– Arbeiderpartiet har de siste årene ikke vært flinke nok til å lytte til fagbevegelsen. Det gjelder lokalt like mye som sentralt. Men nå har vi fått et partiprogram som er mer rettet mot fagbevegelsen enn noe vi har hatt på bortimot 20 år. Det er det utrolig viktig at vi klarer å formidle ut, sier LOs mann i Sør-Østerdal.

SKRANTEN ØKONOMI: Kommuneøkonomien i Elverum er skral. Når Stortinget pålegger kommunene oppgaver, må det også følge med økonomiske midler, sier Tor Kristian Godlien. Han er lokalpolitiker og leder for LO i Sør-Østerdal.

SKRANTEN ØKONOMI: Kommuneøkonomien i Elverum er skral. Når Stortinget pålegger kommunene oppgaver, må det også følge med økonomiske midler, sier Tor Kristian Godlien. Han er lokalpolitiker og leder for LO i Sør-Østerdal.

Martin Guttormsen Slørdal

Privatiseringsspøkelset

Selv har Godlien bakgrunn som tillitsvalgt i Forsvaret, nærmere bestemt Forsvarets Logistikkorganisasjon (FLO). Rett utenfor Elverum sentrum ligger nemlig Terningmoen leir, som huser rundt 500 soldater og om lag 250 forsvarsansatte. Godlien forteller om Forsvarets langtidsplan som sier at rekruttskolen for Hæren skal legges til nettopp Terningmoen.

For Heidi Bondal Lorch-Falch betyr det mange flere munner å mette. Hun er faglært kokk og skryter av arbeidsmiljøet på kjøkkenet på Terningmoen. Her er det yrkesstolthet i alt som lages. For maten er viktig i en militærleir. Det meste lages fra bunnen av. Og det er ikke lite mat som lesses opp på tallerkenene.

– Hvis soldatene har vært ute i skogen en uke, så lager vi noe de liker. Vi lager ikke torsk, da, ler Lorch-Falch.

Å være kokk er et fysisk krevende yrke, forteller 32-åringen. Du står og går på harde gulv hele dagen. Det merkes i beina, forteller Lorch-Falch.

Heldigvis har hun fått gode sko gjennom Forsvaret. Det hadde ikke skjedd i det private, påpeker kokken.

Og nettopp «privatiseringsspøkelset» er noe som bekymrer både Godlien og Lorch-Falch, som begge sitter i styret til NTL Forsvaret Østerdalen.

– Jeg er opptatt av at velferdsstaten Norge ikke skal bygges ned, og at ikke alt skal privatiseres, sier Lorch-Falch.

STATSANSATT: For Heidi Bondal Lorch-Falch er det viktig at de ansatte på  kjøkkenet på Terningmoen leir skal være ansatt i staten også i framtiden. .

STATSANSATT: For Heidi Bondal Lorch-Falch er det viktig at de ansatte på kjøkkenet på Terningmoen leir skal være ansatt i staten også i framtiden. .

Martin Guttormsen Slørdal

Kjøkkenet på Terningmoen har vært på private hender tidligere. Den gang var det ISS som drev det. De NTL-tillitsvalgte føler seg ikke trygge på at kjøkkenet ikke kan bli konkurranseutsatt igjen dersom en borgerlig regjering får styre landet videre.

– Dette skjedde jo med renholderne våre. Vi i NTL Forsvaret fikk ikke vite noen ting før beskjeden kom i 2014: Renholderne skal ut av Forsvaret, sier Godlien.

Skole og barnehage

Lorch-Falch vet godt hva hun skal stemme i stortingsvalget til høsten. Hun er medlem i SV og som trebarnsmor er skole, barnehage og SFO viktige politiske saker.

– Jeg er for leksefri skole og en heldagsskole med et varmt måltid i løpet av dagen. Jeg ser hvordan det hadde hjulpet familien, sier hun.

Dessuten håper hun politikerne vil sørge for at det blir rimeligere å ha barn i SFO og barnehage. Mens alle tre barna hadde barnehage- og SFO-tilbud, kostet det familien oppunder 8000 kroner i måneden, påpeker hun.

– Folk snakker om at man skal få flere barn. Men når det koster godt over 3000 kroner for en SFO-plass, synes jeg det er i meste laget. Jeg er lavtlønnet, og det er mannen min også. Det er ikke bare-bare å få det til å gå rundt, sier Lorch-Falch.

HOLDE LIV I DISTRIKTENE: – Jeg kommer fra ei lita bygd, og er opptatt av ikke alt skal sentraliseres, sier Heidi Bondal Lorch-Falch.

HOLDE LIV I DISTRIKTENE: – Jeg kommer fra ei lita bygd, og er opptatt av ikke alt skal sentraliseres, sier Heidi Bondal Lorch-Falch.

Martin Guttormsen Slørdal

Reddet egne arbeidsplasser

Tor Kristian Godlien i LO i Sør-Østerdal mener det i bunn og grunn er to ting velgere flest er opptatt av: En trygg familie og en trygg arbeidsplass.

Det siste handler ikke bare om å ha en jobb å gå til, men også om å ha en lønn å leve av og en arbeidsplass som ikke er preget av kontinuerlig omstilling og usikkerhet.

Under pandemien ble det tydelig for mange at en sikker jobb ikke er noen selvfølge. På det meste var 8,9 prosent av arbeidsstyrken i Elverum arbeidsledig. I mai i år hadde andelen helt ledige sunket til 2,3 prosent, som er omtrent det samme nivået som før koronakrisen.

Et par kilometer utenfor Elverum sentrum ligger legemiddelprodusenten Curida. Bedriften produserer flytende legemidler som nese- og øyedråper og injeksjonsvæsker. Har du dessuten en flaske Sana-sol i skapet, er den altså laget her. Ved Curida har de heldigvis sluppet produksjonsstans og permitteringer under krisen, forteller klubbleder Bodil Hanssen og nestleder i styret, Christin Carlsson Langdalen. Men de to kvinnene, med henholdsvis 27 år og 31 års fartstid i bedriften, vet godt hva det vil si å vite at jobben ikke er trygg. I 2013 besluttet japanske Takeda Nycomed å legge ned legemiddelproduksjonen i Elverum og flytte produksjonen til andre land. 190 ansatte ble sagt opp.

UTÅLMODIGE: Klubbleder Bodil Hanssen (t.h.) og nestleder Christin Carlsson Langdalen i Curida ønsker seg mer legemiddelproduksjon i Norge. - Nå burde vi har lært, synes jeg. Det kan komme flere pandemier, sier Langdalen.

UTÅLMODIGE: Klubbleder Bodil Hanssen (t.h.) og nestleder Christin Carlsson Langdalen i Curida ønsker seg mer legemiddelproduksjon i Norge. - Nå burde vi har lært, synes jeg. Det kan komme flere pandemier, sier Langdalen.

Martin Guttormsen Slørdal

– Det var helt forferdelig, sier Langdalen.

Løsningen for de ansatte ble å kjøpe aksjer i virksomheten selv. 1. juli 2015 gjenoppsto bedriften, denne gangen under navnet Curida. I dag eier de ansattes eget selskap 21 prosent av selskapet og er med det nest største eier.

– Det blir mest snakk

Da produksjonen startet opp igjen, var de rundt 50 ansatte. Nå er de 115. I inngangspartiet er den ene veggen tapetsert med Curida-logoen og bilder av viktige personer. Her har statsminister Erna Solberg vært, i tillegg til Siv Jensen, Bent Høie, Sylvi Listhaug og Jonas Gahr Støre. Alle har de snakket varmt om norsk legemiddelproduksjon og beredskap. «Vi må få til økt nasjonal produksjon av legemidler. Jeg kan love at Frp vil presse på regjeringen for at dette skal skje», sa Sylvi Listhaug da hun besøkte bedriften i fjor sommer.

De to tillitsvalgte på Curida er ikke overbevist.

– Vi hadde håpet at politikerne skulle komme inn med litt mer støtte. Nå har de vært på besøk ganske mange ganger, og det skjer liksom ikke noe, sier Langdalen.

Da pandemien rammet, hadde de trodd at politikerne skulle få øynene opp for hvor viktig det er med norskproduserte legemidler. I mai vedtok Stortinget at regjeringen skulle inngå beredskapsavtaler med legemiddelprodusenter i Norge, men fortsatt har de ikke hørt noe på Curida, forteller Hanssen og Langdalen.

Klubbleder Bodil Hanssen har liten tro på at et regjeringsskifte vil hjelpe på saken.

– Jeg har ikke stemt på flere år. Jeg har mistet litt trua. Politikerne gjør jo ikke annet enn å skylde på hverandre, sier hun.

Christin Carlsson Langdalen har ikke bestemt seg.

– Å opprettholde industri og arbeidsplasser i Norge er viktig, og særlig nå med tanke på klima. Før har vi jo levd av oljen. Nå trenger vi andre ben å stå på. Og behovet for medisiner blir aldri borte. Men hvilket av partiene som er best på det, det er jeg neimen ikke sikker på, sier Langdalen.

LO-Aktuelt besøkte Elverum i juni og august.

Dette er de tillitsvalgte opptatt av før stortingsvalget

Christina Beck Jørgensen, hjelpepleier og tidligere leder av Fagforbundet ung

Lovfestet rett til heltid. Gode velferdsordninger til dem som trenger det mest. Bevaring av akuttfunksjoner ved Elverum sykehus.

Jens Åge Halberg, bussjåfør, tillitsvalgt i Fellesforbundet

Å sikre gode arbeidsvilkår og hele stillinger i bussbransjen.

Bodil Hanssen, blandeoperatør ved Curida og klubbleder i Industri Energi-klubben

Sikre norsk legemiddelproduksjon og arbeidsplasser i industrien.

Robert Rødsdalen, tillitsvalgt for NNN på Nortura Elverum

Reversere Solberg-regjeringens endringer i arbeidsmiljøloven. Gode rammevilkår for landbruket.

Pål Syljetset, underbrannmester og medlem i Fagforbundet

Å bevare særaldersgrenser i brannvesenet.

Liv Jane Nysveen, jordmor og plasstillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund

Bevare føde- og barselavdelingen ved Elverum sykehus.

Ann Silje Torpen Sæther, barnepleier og tidligere tillitsvalgt i Fagforbundet

Bevare føde- og barselavdelingen ved Elverum sykehus. Heltidsstillinger i helsesektoren.

Heidi Bondal Lorch-Falch, kokk og styremedlem i NTL Forsvaret Østerdalen

Kvalitet i barnehage-, SFO- og skoletilbudet. Heldagsskole og varmt skolemåltid. At støttefunksjoner i Forsvaret ikke privatiseres.

Tor Kristian Godlien, leder for LO i Sør-Østerdal

En sterkere stat der staten ikke skal være på private hender, og et sterkere trepartssamarbeid i offentlig og privat sektor der alle spiller på lag.

Elverum

• Kommune i Østerdalen i Innlandet fylke.

• Innbyggertall: 21.300.

• Kalles også for «skoghovedstaden» fordi skogsdrift har vært og er en viktig næring.

• Sykehuset Innlandet, Høgskolen i Innlandet og Forsvaret er viktige offentlige arbeidsplasser i kommunen.

• Store industribedrifter: Curida AS, Nortura Elverum, Orkla Foods avdeling Elverum, Pilkington m.fl.

• Omtrent 1 av 3 har utdanning på høyskole- eller universitetsnivå.

• Ved forrige stortingsvalg fikk Ap 34 prosent av stemmene, Sp fikk 20 prosent og Høyre 18,7 prosent i Elverum.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy