Sykepleier Åse (24) foreslått til sikker plass på Stortinget

Åse Kristin Ask Bakke mener jobben med å bygge et enda bedre helsevesen må gjøres av noen som har hatt skoene på og kjent på kroppen hva det dreier seg om.

Åse Kristin Ask Bakke mener jobben med å bygge et enda bedre helsevesen må gjøres av noen som har hatt skoene på og kjent på kroppen hva det dreier seg om.

privat

– Vi trenger flere unge og flere med bakgrunn i helsevesenet i rikspolitikken, sier sykepleier og medlem i Fagforbundet Åse Kristin Ask Bakke.

2020093009480420200930151554

per.flakstad@fagbladet.no

En enstemmig nominasjonskomité foreslår sykepleier og medlem i Fagforbundet, Åse Kristin Ask Bakke (24), som en av toppkandidatene fra Møre og Romsdal til Stortingsvalget neste år.

Den unge sykepleieren og Ap-politikeren er opptatt av at vi trenger flere unge kandidater og flere med bakgrunn i helsevesenet på Stortinget.

– Et helsevesen i verdensklasse er under press

– Jeg opplever et helsevesen som er under konstant press. Dette går utover mine kolleger som står på døgnet rundt for et helsevesen i verdensklasse. Jeg er bekymret for pasienter og pårørende som opplever et helsevesen med presset helsepersonell, sier Ask Bakke.

Geir Lippestad blir frontfigur i nytt parti

– Betyr mye for oss i Fagforbundet Ung

– Jeg blir ekstra glad når Åse Kristin, en sykepleier som er medlem i Fagforbundet i Møre og Romsdal, kan havne på Stortinget. Det betyr mye for oss, og det betyr mye for våre medlemmer og tillitsvalgte når en av våre egne kommer på Stortinget, sier Marthe Hjelle, leder i Fagforbundet Ung i Møre og Romsdal.

Hun ønsker seg flere faglige kandidater høyt på listen til stortingsvalget neste år.

– Vi må ha flere sykepleiere som kan bidra til å sikre hele faste stillinger og trygge rammer i arbeidslivet slik vi klarer å stå i jobben lenger. Vi skal gjøre det som trengs for å bygge et bedre helsevesen som ser hele mennesket. Denne jobben må gjøres av noen som har hatt på seg skoene og kjent på kroppen hva det dreier seg om. Det er denne jobben jeg skal gjøre om jeg blir valgt, sier Ask Bakke.

Støre lover lavere skatt for deg uten høy inntekt

– For stor avstand mellom politikk og hverdagsliv

– Avstanden mellom politikere og vanlige folk er for stor, mener Mats Monsen, leder i Fagforbundet Ung.

– I et forskningsprosjekt fra kommunal- og moderniseringsdepartementet ser vi at tillit til politikere har sunket de siste årene, spesielt blant de i samfunnet som hadde minst tillit fra før. Nettopp derfor trenger vi flere kandidater som Åse Kristin, som har et brennende engasjement og vilje til å kjempe for mannen og kvinnen i gata. Hun vil være en tydelig stemme for sykepleiere, pasienter og pårørende i en tid med stadig mer press på helsevesenet. Det er det stort behov for, sier Mats Monsen.

Eldre ektepar med pleiebehov skal få bo sammen, mener Ap

Nominasjonsmøte 28. november

Den endelige nominasjonen i Møre og Romsdal Arbeiderparti skjer på et møte 28. november.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy