JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sykepleier satte sprøyter med saltvann i stedet for koronavaksine. Nå må rundt 8.500 tyskere få ny sprøyte

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Colourbox.com

Tysk politi mener at sykepleieren med vilje byttet ut vaksinene med saltvann.

2021081310033320210813100453

De rammede holder til i Friesland-distriktet i delstaten Niedersachsen nord i landet, skriver Der Spiegel.

Kvinnen var engasjert av Røde Kors ved et vaksinesenter i distriktet. Det ble fattet mistanke om utbyttingen av vaksinedosene allerede i april, men sykepleieren erkjente da kun å ha fylt saltløsning i seks vaksineflasker, angivelig for å dekke over at hun hadde mistet dem i gulvet mens hun fylte sprøyter.

De aktuelle dosene skal ha blitt gitt i mars og april. Det er helt ufarlig å få saltløsning, men på det tidspunktet var det først og fremst eldre personer som ble vaksinert, og disse er mer utsatt for alvorlig sykdom som følge av covid-19.

Ifølge politiet har det gjennom etterforskning kommet fram opplysninger som tyder på at utbyttingen var med overlegg og langt mer omfattende enn først antatt. Motivet er uklart, men ifølge politiet skal kvinnen ha uttrykt skepsis til vaksiner.

Der Spiegel får opplyst at kvinnen i sosiale medier har sammenlignet covid-19 med influensa, og at hun via meldingstjenesten WhatsApp har delt en karikaturtegning som sirkulerte blant konspirasjonsteoretikere.

(©NTB)

edvard.stenersen@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy