JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sykepleiere kan kjøpe 1–3 prosent av boligene på det sentrale Østlandet

Bare 1 til 3 prosent av boligene på det sentrale Østlandet var det mulig for en sykepleier å kjøpe i 2021.

Bare 1 til 3 prosent av boligene på det sentrale Østlandet var det mulig for en sykepleier å kjøpe i 2021.

Colourbox.com

En vanlig lønnet sykepleier kan kun kjøpe 1–3 prosent av boligene på det sentrale Østlandet, ifølge sykepleierindeksen fra Eiendom Norge.

2022011709433220220117110111

Ifølge Eiendom Norge viser sykepleierindeksen 2021 at det aldri har vært dyrere å eie egen bolig, relativt til inntekt. Indeksen måler hvor stor andel av de omsatte boligene en singel sykepleier får finansiering til å kjøpe.

Det er særlig Østlandet som er problematisk, og indeksen viser at reguleringene gjennom utlånsforskriften er en reell begrensning for mange lønnsmottakere, ifølge Eiendom Norge.

– Bare 1 til 3 prosent av boligene på det sentrale Østlandet var det mulig for en sykepleier å kjøpe i 2021, sier analyse- og modelldirektør Anders Francke Lund i Eiendomsverdi AS i en pressemelding.

Til sammenligning kunne en gjennomsnittlig sykepleier kjøpe 24 prosent av boligene i Trondheim, 29,4 prosent i Stavanger og omegn og 27,1 prosent i Bergen.

– Svært høye boligpriser kan ha negative konsekvenser på utviklingen i økonomien og tilgangen på arbeidskraft. Det er også negativ for det grønne skiftet fordi vil det vil bidra til lengre reisevei til jobb for mange, mener Francke-Lund.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy