Nytt byråd innfrir løfter

Tar over to sykehjem i Bergen

Odinsvei bosenter og Søreide sykehjem i Bergen blir kommunale fra 1. april.

2016012913392120160129134036

knut.nygaard@fagbladet.no

I ti år har sykehjemmet vært drevet av Aleris på kontrakt med Bergen kommune. 1. april går driftsavtalen ut, og den blir ikke fornyet. Byrådserklæringen fra Bergens nyvalgte byråd er soleklar: «Sykehjem som er drevet av kommersielle aktører skal drives av kommunen eller private ideelle aktører når kontraktene går ut.»

– Det er ikke tvil om at kommersielle aktører kan levere gode tjenester, men på lengre sikt vil det gå ut over noen når de skal tjene penger, sa Rebekka Ljosand (KrF), byråd for helse og omsorg i Bergen, da fagbladet besøkte byen tidligere i vinter. Da besøkte vi også Odinsvei bosenter i bydelen Fana.

Nå melder Bergen kommune på sine hjemmesider at både Odinsvei bosenter og Søreide sykehjem faller tilbake til kommunal drift når kontraktene løper ut om to måneder.

– I byrådets politiske plattform fremgår det at sykehjem som er drevet av kommersielle aktører skal drives av kommunen eller private ideelle aktører når kontraktene går ut. Odinsvei bosenter og Søreide sykehjem er i dag de eneste sykehjemmene i Bergen som drives av kommersielle aktører, og kontraktene går ut 31. mars i år.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy