Telenor innfører betalt fødselspermisjon globalt

STRATEGISK: - For Telenor er dette et strategisk grep, både fra et samfunns- og forretningsmessig perspektiv, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor.

STRATEGISK: - For Telenor er dette et strategisk grep, både fra et samfunns- og forretningsmessig perspektiv, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor.

Leif Martin Kirknes

Fra nyttår vil kvinnelige Telenor-ansatte over hele verden få rett på minst seks måneders betalt fødselspermisjon. Det vil få mest å si i Asia.

2015093011222520151002120501

knut.viggen@lomedia.no

Telenor innfører global minstestandard for betalt fødselspermisjon til kvinnelige ansatte. Selskapet begrunner dette tiltaket med øking av mangfold og for å få flere kvinner i lederstillinger. Den nye minstestandarden vil bety mest i Asia, siden europeisk praksis allerede er på linje eller bedre enn den nye ordningen.

Tiltaket er etter Telenors mening et viktig skritt i arbeidet med å legge arbeidsvilkårene bedre til rette for ansatte i telekommunikasjonssektoren på global basis.

Forlater yrkeslivet

I Telenors asiatiske markeder er det kun i Bangladesh at det lokale lovverket sikrer mer enn seks måneders betalt permisjon. I de øvrige asiatiske landene opplever selskapet at den korte permisjonsperioden fører til at mange kvinner forlater yrkeslivet når de får barn og dermed mister muligheten til egen karriereutvikling og fremtidige lederstillinger.

Telenor mener en konsekvens er at selskapet mister verdifull kompetanse og at økte kostnader går med til nyrekruttering og opplæring.

Den nye permisjonsordningen vil gjelde fra 1. januar 2016. Av Telenors 33.000 ansatte globalt er 36 prosent kvinner.

– Bedret konkurranseevne

– Vi gjør dette for å forbedre Telenors konkurranseevne ved å tiltrekke oss de beste talentene. Vi vet at en arbeidsstyrke preget av mangfold bidrar til økt innovasjon og bedre resultater. Som et initiativ for å tiltrekke, beholde og videreutvikle de kvinnelige ledertalentene innfører vi minimum seks måneders betalt permisjon ved fødsel for kvinnelige ansatte verden over. Dette er en betydelig forbedring fra dagens ordning i land som Thailand og India, der lokale lover kun sikrer tre måneders permisjon. For Telenor er dette et strategisk grep, både fra et samfunns- og forretningsmessig perspektiv, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor.

Større variasjon

En studie fra konsulentselskapet McKinsey fra 2014 viser til at større variasjon blant ansatte gir forretningsmessige fordeler innenfor rekruttering, økt trivsel, bedre beslutningsprosesser og forbedrede resultater. Ifølge studien vil de selskap som har størst fokus på mangfold blant ansatte mest sannsynlig ha en høyere lønnsomhet enn gjennomsnittet i sin bransje.

– Vi er trygge på at merkostnaden ved en forbedret permisjonsløsning vil tjenes inn igjen på besparelser knyttet til redusert nyrekruttering og økt konkurransekraft, avslutter Sigve Brekke.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy