På valgkampturne i bobil

Tillitsvalgte merker ikke noen nedtur for Ap

Fagforbundets valgkampteam opplever at det er stemning for ny regjering.

Fagforbundets valgkampteam opplever at det er stemning for ny regjering.

Kathrine Geard

– Det er stemning for å bytte regjering, mener tillitsvalgte fra Fagforbundet. De har møtt grasrota gjennom en snart fire uker lang valgkampturne.

2017090511310020170905114247

kathrine.geard@fagbladet.no

«Arbeiderpartiet stuper på ny meningsmåling». Det har vært overskriften på uttallige medieoppslag den siste tida. Og Ap-leder Jonas Gahr Støre har måttet bruke ubehagelig mye tid på å forklare de dårlige tallene framfor å snakke om politikk.

God stemning

Men merkes det at Ap kjemper i motvind, når de som driver valgkamp for en ny rødgrønn regjering møter velgerne der ute?

– Nei, sier stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Truls Wickholm.

– Nei..?

– Nei, jeg opplever en positiv stemning på stand. Mange sier at de har lyst på et regjeringsskifte.

– Kanskje bare de som vil ha skifte sier noe?

– Jeg har vært med på valgkamper der vi helt klart har merket at folk er negative. Det er sånn at velgerne sier fra om de føler behov for det. Men sånn er det ikke nå, og jeg hører det fra mange steder i landet.

– Det virker som folk ser dette som et verdivalg, sier Wickholm, som uansett tror det blir et svært jevnt løp. Men går valget som han håper, overtar Wickholm ordførerjobben på Nesodden. For da kommer den nåværende Ap-ordføreren, Nina Sandberg, inn på Stortinget.

Frank Aarebrot: – Kampen mot blåruss-styre i offentlig sektor burde vært Aps viktigste sak

Malin Elfstrand er hjelpepleier til daglig. N¨å prøver hun å få folk til å bruke stemmeretten.

Malin Elfstrand er hjelpepleier til daglig. N¨å prøver hun å få folk til å bruke stemmeretten.

Kathrine Geard

Overrasket over målingene

Fagbladet treffer Wickholm mens han er bortom valgkamp-bobilen til Fagforbundet Akershus, som mandag formiddag har parkert utenfor kommunehuset på Nesodden.

På plass for å gjøre en innsats er også lokale tillitsvalgte. Wickholms positive inntrykk deles av leder i Fagforbundet Nesodden, Marianne Evensen.

– Meningsmålingene stemmer ikke med det jeg opplever, så jeg er overrasket over at tallene ikke er bedre for Ap. Jeg har ikke møtt én som har sagt noe negativt, sier Evensen.

Erik Fjeldstad Næss har vært Akershus rundt i Fagforbundets bobil. Nå gjernstår en intens sluttspurt.

Erik Fjeldstad Næss har vært Akershus rundt i Fagforbundets bobil. Nå gjernstår en intens sluttspurt.

Kathrine Geard

Jonas Bals med knallhard dom over regjeringen etter ny rapport

Landsomfattende turne

Fagforbundet mener medlemmene er best tjent med en rødgrønn regjering, og legger hele sin tyngde inn i valgkampen. Siden midten av august har tillitsvalgte i alle 19 fylker vært på veien i hele landet. I bobiler dekorert med slagordet «Stem for en ny regjering du også» har de systematisk oppsøkt alle kommuner og ulike typer arbeidsplasser, delt ut brosjyrer om partienes standpunkter i saker Fagforbundet er opptatt av, og ikke minst: oppfordret folk til å bruke stemmeretten.

Erik Fjelstad Næss, John Sverre Bråten og Morten Lindhard fra Fagforbundet Akershus har vært en rekke steder med den dyprøde bobilen de siste ukene. Nå gjenstår bare sluttspurten. De har heller ikke fanget opp en negativ stemningsbølge blant velgerne.

– Det er god stemning og blide folk overalt. Jeg har ikke merket noen negativ holdning til ny regjering. Mange synes vi har gode argumenter for at det er nødvendig med et skifte, sier Fjelstad Næss.

Aps stortingsrepresentant Truls Wickholm på besøk hos Fagforbundets valgkampturne. Bobilgjengen er Erik Fjeldstad Næss, Johns Sverre Bråten og Morten Lindhard. Fra Fagforbundet Nesodden Silje Lunde, Marianne Evensen, Tove Andersen og Edel Hall.

Aps stortingsrepresentant Truls Wickholm på besøk hos Fagforbundets valgkampturne. Bobilgjengen er Erik Fjeldstad Næss, Johns Sverre Bråten og Morten Lindhard. Fra Fagforbundet Nesodden Silje Lunde, Marianne Evensen, Tove Andersen og Edel Hall.

Kathrine Geard

– Superonsdag i Oslo blir en vitaminpille før valgkampinnspurten

Negativt personfokus

Det samme sier leder for LO i Follo, Per Ole Melgård, som også har funnet veien til Nesodden, i en egen valgpatruljebil

– Jeg føler det er stemning blant folk for å bytte regjering. De vil ha en annen kurs. Men personfokuset som høyresida har lagt opp til gjør at det er en del skepsis til Støre, mener han.

Melgård har tro på at de klarer et positivt samlet resultat for venstresida.

– Vi sier ikke "stem Ap", men "stem på den rødgrønne blokka". Det er viktig at venstresida snakker hverandre opp, sier Melgård.

Malin Elfstrand og Marianne Evensen fra Fagforbundet Nesodden deler ut informasjon og reklameprodukter til Kjersti Thorsen ( t.v) og Ingerid Mydland. De er usikre på hva de skal stemme i år. 
- Det er vanskleig å bestemme seg, det har vært så mye grums sier Thorsen.

Malin Elfstrand og Marianne Evensen fra Fagforbundet Nesodden deler ut informasjon og reklameprodukter til Kjersti Thorsen ( t.v) og Ingerid Mydland. De er usikre på hva de skal stemme i år. - Det er vanskleig å bestemme seg, det har vært så mye grums sier Thorsen.

Kathrine Geard

Følg Fagbladet på Facebook

Medlemsmobilisering

Å påvirke folk på gata til å bruke stemmeretten er en ting. Like viktig for Fagforbundet er det å mobilisere egne medlemmer. Ifølge Gunn Karin Gjul, leder for samfunnsområdet i Fagforbundet, blir det rødgrønn regjering dersom opp mot 90 prosent av medlemmene landet største fagforening faktisk bruker stemmeretten.

Marianne Evensen i Fagforbundet Nesodden har også gjort sitt på det området. Hun har snakket med medlemmer på arbeidsplassen sin, og oppfordret til å bruke stemmeretten gjennom masse eposter og via Facebook-siden til Fagforbundet Nesodden.

– De jeg har snakket med kommer til å stemme. Mange har allerede forhåndsstemt.

Fagforbundet Nesodden har ca 460 yrkesaktive medlemmer. I kommunen er det rundt 1300 ansatte.

Abonner på Fagbladets nyhetsbrev

Intens sluttspurt

Bobilgjengen fortsetter sin oppsøkende turne resten av uka og gjennom helga. Fet og Aurskog Høland, Nes, Nittedal og Skedsmo er blant stedene som gjenstår. Blant annet står en morgenaksjon fra klokka 05.30 rettet mot togpendlere på programmet.

– Man må stå tidlig opp om morgenen for å vinne valget. Tidlig opp og seint i seng. Det er intensivt, men det er jo gøy, sier Morten Lindhard.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy