Tom Kjetil jobber i stupbratte bakker

MANN OG MASKIN: Tom Kjetil Tangen er en av dem som har til jobb å preparere hoppbakkene i Holmenkollen.

MANN OG MASKIN: Tom Kjetil Tangen er en av dem som har til jobb å preparere hoppbakkene i Holmenkollen.

Simen Aker Grimsrud

Fem dager i uken sørger maskinfører Tom Kjetil Tangen og kollegaene for at de norske skihopperne får optimale føreforhold i Holmenkollen. SE VIDEO.

2016030213124620160303120926

simen.grimsrud@fagbladet.no

Maskinfører Tom Kjetil Tangen trives i bratt terreng. Han sørger for at norske skihoppere har perfekte forhold i Midtstuebakken og Holmenkollen. Fagbladets utsendte fikk sitte på i maskina opp det bratte unnarennet.

Posted by Fagbladet on 1. mars 2016

Den digre tråkkemaskina ser ut som en mygg i det store hoppanlegget. Hver morgen før det skal hoppes i en av bakkene, kjører Tom Kjetil Tangen eller en av kollegaene ut for å preparere unnarennet.

Driften av nasjonalanlegget er det Oslo kommune som står for. I vinterhalvåret bruker Tangen mange timer bak spakene i maskina, nesten liggende bakover i 36 graders helning. Det er så bratt at den tre tonn tunge maskina må trekkes opp av en vaier.

– En gang røyk vaieren da jeg var på det bratteste i Midstubakken. Da var det bare å gi bånn gass bakover og holde styringa, sier Tangen.

Den store Holmenkoll-bakken er imidlertid hakket skumlere.

– Det er klart jeg var redd første gang i Holmenkollen. Du føler deg liten. Nå syns jeg det er gøy å kjøre forlengs ned når jeg har med sånne som deg, sier Tangen til Fagbladets utsendte og smiler.

Vi fikk bli med en tur opp unnarennet i Midtstubakken, den nest største i Holmenkoll-anlegget. Det var bratt nok. Se videoen over.

Det er Oslo kommune som drifter ski- og hoppanlegget i Holmenkollen. Fem personer jobber her året rundt, mens det i vinterhalvåret hentes inn forsterkninger fra andre steder i Bymiljøetaten i Oslo kommune. Til sammen rundt 20 ansatte holder nasjonalanlegget i gang.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy