JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tom Kjetil jobber i stupbratte bakker

MANN OG MASKIN: Tom Kjetil Tangen er en av dem som har til jobb å preparere hoppbakkene i Holmenkollen.

MANN OG MASKIN: Tom Kjetil Tangen er en av dem som har til jobb å preparere hoppbakkene i Holmenkollen.

Simen Aker Grimsrud

Fem dager i uken sørger maskinfører Tom Kjetil Tangen og kollegaene for at de norske skihopperne får optimale føreforhold i Holmenkollen. SE VIDEO.

2016030213124620230821171436

simen.grimsrud@fagbladet.no

Maskinfører Tom Kjetil Tangen trives i bratt terreng. Han sørger for at norske skihoppere har perfekte forhold i Midtstuebakken og Holmenkollen. Fagbladets utsendte fikk sitte på i maskina opp det bratte unnarennet.

Posted by Fagbladet on 1. mars 2016

Den digre tråkkemaskina ser ut som en mygg i det store hoppanlegget. Hver morgen før det skal hoppes i en av bakkene, kjører Tom Kjetil Tangen eller en av kollegaene ut for å preparere unnarennet.

Driften av nasjonalanlegget er det Oslo kommune som står for. I vinterhalvåret bruker Tangen mange timer bak spakene i maskina, nesten liggende bakover i 36 graders helning. Det er så bratt at den tre tonn tunge maskina må trekkes opp av en vaier.

– En gang røyk vaieren da jeg var på det bratteste i Midstubakken. Da var det bare å gi bånn gass bakover og holde styringa, sier Tangen.

Den store Holmenkoll-bakken er imidlertid hakket skumlere.

– Det er klart jeg var redd første gang i Holmenkollen. Du føler deg liten. Nå syns jeg det er gøy å kjøre forlengs ned når jeg har med sånne som deg, sier Tangen til Fagbladets utsendte og smiler.

Vi fikk bli med en tur opp unnarennet i Midtstubakken, den nest største i Holmenkoll-anlegget. Det var bratt nok. Se videoen over.

Det er Oslo kommune som drifter ski- og hoppanlegget i Holmenkollen. Fem personer jobber her året rundt, mens det i vinterhalvåret hentes inn forsterkninger fra andre steder i Bymiljøetaten i Oslo kommune. Til sammen rundt 20 ansatte holder nasjonalanlegget i gang.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy