Tom og Lars fra Bymiljøetaten lager skiløypene i OL

Lars Katzenmaier og Tom Monsrud prepper til daglig løypene i Holmenkollen og Oslomarka. Nå kjører de opp skiløypene under OL i Sør-Korea.

2018020912471820180212144631

ola.tommeras@fagbladet.no

Har du latt deg imponere av kvaliteten på skiløypene Oslo? Du er i så fall ikke den eneste. Pyeongchang Olympic Committee gikk til Oslo da de trengte de beste for å sikre løypene under lekene i Sør-Korea.

Mannskapet i Holmenkollen har i flere år preppet til store renn som World Cup og VM. Det har blitt lagt merke til internasjonalt, og da tenker vi ikke på utøvernes resultater, men på forholdene i løypa.

Fant ekspertene i Oslo

Lars Katzenmaier og Tom Monsrud ble head-huntet av den olympiske komiteen til å lede løypepreppinga under OL. Begge er fra Maridalen i Oslo og ansatt i Oslo kommunes bymiljøetat som løypepreppere i Holmenkollen og Marka.

– Vi ble spurt av Pyeongchang Olympic Committee om vi kunne bistå i prepping og opplæring av mannskap i langrennsløyper og hoppbakker i OL i februar, forteller Lars Katzenmaier.

Han og Tom Monsrud reiste forrige lørdag ned til Sør-Korea for å starte forberedelsene før åpningen i dag. De to var også i Pyeongchang under prøve-OL i fjor.

– Vi gleder oss, men vi synes begge det er litt lenge å være borte fra familien og Maridalen, forteller han til Fagforbundet teknisk fagforening i Oslo.

Fagbladet har kontakt med Katzenmaier i Sør-Korea og venter på at de to som jobber på skift, skal være våkne samtidig for en statusrapport om prepping i OL.

Gleder seg i rådhuset

På rådhuset i Oslo har duoens innsats blitt lagt godt merke til.

– Dette er veldig gøy å tenke på for alle oss som bor i Oslo når vi ser på sendingene fra Vinter-OL i Pyeongchang, sier byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg. Hun fastslår at denne spisskompetansen i Bymiljøetaten i Oslo og preppingen i samarbeid med Skiforeninga, gir Oslo-borgere usedvanlig gode skiløyper.

– I vinter har det vært uvanlig mye snø i Marka, så Lars og Tom stiller godt forberedt etter å ha preppet utallige kilometer med skispor til glede for oss her hjemme. Jeg ønsker Tom og Lars lykke til i OL-innsatsen, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 Leder for Seksjon samferdsel og teknisk i Fagforbundet, Stein Guldrbrandsen.

Leder for Seksjon samferdsel og teknisk i Fagforbundet, Stein Guldrbrandsen.

Øystein Windstad

Kompetanse i fokus

– Dette er et resultat av å sette kompetanse og kvalitet i fokus, fastslår leder for Seksjon samferdsel og teknisk i Fagforbundet, Stein Guldbrandsen.

Det er få år siden at fagforeningene kjempet og tapte mot konkurranseutsetting av nesten all park- og idrettsdrift i Oslo kommune. Den gangen ble om lag hundre ansatte overført til andre områder mens parker og installasjoner ble overlatt til private selskaper. Prepping av skiløyper var et av få områder som ikke ble satt ut på anbud, men som kommunen fortsatte å drifte selv.

– Det ser vi resultatet av nå. Driver kommunene selv, framfor å la private og profitt styre, så kan man få så gode resultater som det disse ansatte har oppnådd, sier Guldbrandsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy