JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tre av ti har tillit til Navs håndtering av koronasituasjonen

Eirik Dahl Viggen

Kun tre av ti har tillit til at Nav klarer å håndtere koronasituasjonen. Litt flere har ikke tillit, men tilliten er høyere nå enn ved starten av koronakrisen.

2020042310072420200423103909

Det viser undersøkelsen Norsk koronamonitor fra Opinion.

Ved starten av koronakrisen i Norge hadde to av ti tillit til at Nav klarer å håndtere situasjonen.

Til sammen 13.000 nordmenn har over flere uker svart på om de har tillit til Nav i Opinions undersøkelser. Tilliten har vært svakt stigende over tid.

Fagbladets spesialsider om viruskrisen

– For over en måned siden hadde omtrent dobbelt så mange mistillit som tillit til at Nav klarer å håndtere koronasituasjonen, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion.

Følg Fagbladet på Facebook

Nå nærmer det seg en tredeling av Norge mellom dem som har tillit, dem som ikke har tillit og dem som svarer verken eller, sier Askheim.

Han påpeker at spørsmålet om tillit spesifikt gjelder koronasituasjonen, ikke en generell tillit til Nav.

I gjennomsnitt for hele perioden Norge har vært nedstengt oppgir 44 prosent av dem som er i arbeid, at de ikke har tillit til Navs evne til å håndtere koronasituasjonen. Blant dem som ikke er i arbeid, svarer 36 prosent det samme.

(©NTB)

isabel.bech@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy