JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tre leger på dette sykehuset jobbet over 400 timer overtid på et halvt år

Kirkenes sykehus

Kirkenes sykehus

Bernt Nilsen / Finnmarkssykehuset HF

Tre leger på Finnmarkssykehuset har i løpet av de siste månedene jobbet over 400 timer overtid. En av dem er registrert med 441 timer.

2023080209370120230802093700

– Jeg er redd for de ansatte. Dette er ikke bra, sier foretakstillitsvalgt for legene, Thoralf Enge, til TV 2.

Han mener dette er noe arbeidsgiver ikke kan tillate.

Virksomheter kan få innvilget av Arbeidstilsynet utvidet overtid i særlige tilfeller. Samlet overtid i løpet av en 52-ukersperiode skal aldri være over 400 timer.

HR-sjef ved Finnmarkssykehuset, Kenneth Grav, sier til kanalen at den høye bruken av overtid skyldes blant annet utrykning på vakt.

– Det er på ingen måte ønskelig for oss at en ansatt jobber så mye overtid, men forsvarligheten blir ivaretatt med at legen og leder er i jevnlig dialog om belastningen og justerer tjenesteplanen og driften så langt det lar seg gjøre innenfor vernebestemmelsene, sier Grav til kanalen.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap), sier til kanalen at ansvaret ligger hos arbeidsgiverne, og at det er arbeid som de må ta sammen med tillitsvalgte.

– Mitt oppdrag til helseregionene er at man skal se pasientsikkerhet og arbeidsmiljø i tettere samarbeid og så må man finne de gode løsningene lokalt, sier Kjerkol til kanalen.

(©NTB)

anne.skifjeld@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy