Trenger tid, folk og penger til flyktningene

AUF-leder Mani Hussaini vil hjelpe flyktninger

AUF-leder Mani Hussaini vil hjelpe flyktninger

Nina Hanssen

Selv om det er et politisk valg og et kirkevalg, er det Syriakrigen og flyktningene som engasjerer velgerne mest. Det er både AUF-leder Mani Husseini og Liv Tørres i Norsk Folkehjelp glade for.

2015091115434820150918142459

nina.hanssen@lomedia.no

Vi møter den engasjerte AUF-lederen, Mani Hussaini, på Arbeiderpartiets valgkampsentral på Youngstorget mellom to avtaler med riksmediene.

Han har hatt travle dager siden valgkampen startet, men med et resultat på 31,9 prosent for Arbeiderpartiet i skolevalget, er Husseini svært optimistisk foran kommune- og fylkestingsvalget.

I likhet med de fleste er han likevel mest opptatt av flyktningekrisen som følge av Syriakrigen, som kanskje er den aller største krisen vi har sett på mange tiår.

Selv flyktet Hussainis familie flyktet fra Syria i 1998.

– Jeg er glad for at folk nå stiller opp og viser dugnadsånd for å hjelpe de som kommer hit. Jeg blir rørt og glad over å være nordmann når jeg ser det store engasjementet over hele landet, sier han.

Les: Fagforbundet støtter LOs innsamling

For Hussaini handler det ikke om at flyktningene kommer fra Syria, der han selv opprinnelig kom fra, men at det er vår plikt å hjelpe mennesker i nød.

– Vi har sett hvordan folk har stilt opp tidligere, også da det var humanitær krise i Balkan, Bosnia og i Vietnam for å nevne noen, sier han.

Les også: Lill Hjønnevåg reiser til Ungarn for å hjelpe

Les også: Ber LO-organiserte samle inn tre millioner til flyktninger

Han synes det er greit at katastrofen blir et tema i valgkampen, for da kommer de politiske skillelinjene fram.

– Jeg synes det er usmakelig at Frp setter de 8 000 syriske flyktningene Norge skal ta imot opp mot vår velferd. Tenk om politiske ledere i Libanon og andre land der de har åpnet for mange flyktninger, har sagt det samme. Jeg er glad for at ikke Sverige hadde en justisminister fra Frp den gangen over 50 000 nordmenn måtte flykte over grensa under 2.verdenskrig, sier han.

Trenger folk

Hussaini er glad for at også LO-lederen nå utfordrer sine medlemmer til å hjelpe flykninger.

– Alle kan bidra. Det handler ikke bare om å gi klær og leker, men om at man trenger mennesker som stiller opp. Mange kommer hit alene og kjenner ikke landet eller kulturen.

– Still opp for flyktningene, vis dem lokalsamfunnet, slik at det letter integreringen. Det vil også gjøre hverdagen lettere for flykningene. Jeg og min familie ble tatt imot av mennesker som hjalp oss. Det var godt, sier han.

– Inviter en flyktning hjem

Generalsekretær Liv Tørres i Norsk Folkehjelp er glad for at AUF-lederen oppfordrer folk til å sette av tid til å være med for å inkludere de som kommer til Norge.

Norsk Folkehjelp har mange frivilige medlemmer og tillitsvalgte i landet som gjør en stor innsats, både på mottakene og i lokalsamfunnene.

Frivillige i Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom har blant annet arrangert aktiviteter for barn og unge på Torshov Transittmottak.

– Vi trenger tid, penger og folk som setter av tid i alle kommuner og hjelper til med å integrere folk. Inviter gjerne noen hjem til deg, eller med på aktiviteter i frivilige organisasjoner, som i idretten eller velforeningen. Vi trenger også å få med flere inn i fagbevegelsen, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy