Tror ikke Eriksson kan trylle

Det hjelper ikke funksjonshemmede et dugg om bedriftene får økt mulighet til midlertidige ansettelser, mener direktør i NHO Service, Johan-Martin Leikvoll.

Det hjelper ikke funksjonshemmede et dugg om bedriftene får økt mulighet til midlertidige ansettelser, mener direktør i NHO Service, Johan-Martin Leikvoll.

Jon Skille Amundsen

NHO-direktør mener at midlertidige ansettelser er oppbrukt som virkemiddel.

2015020312000020150203121634

Dette vil ikke oppfylle inkluderingsdrømmen til arbeidsministeren. Det mener direktøren for Attføringsbedriftene i NHO Service, Johan-Martin Leikvoll.

– Jeg har stor respekt for at arbeidsminister Robert Eriksson har en drøm om inkludering. Og jeg tar ingen stilling til om midlertidige ansettelser er gunstig eller ikke. Men det hjelper ikke vår gruppe et dugg, sier Johan-Martin Leikvoll til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Men det er ikke noe tryllemiddel for de store gruppene som står helt utenfor arbeidslivet. Leikvoll mener forslaget til regjeringen er uferdig og må utvikles videre i tett dialog med partene i arbeidslivet, funksjonshemmedes organisasjoner og fagfeltet.

– Personer med psykiske lidelser, rusvansker og funksjonshemmede trenger først og fremst god attføringsfaglig oppfølging i tett kontakt med arbeidsgiverne, legger han til.

I sin tale til de 15.000 streikende utenfor Stortinget sist onsdag sa arbeids- og sosialminister Robert Eriksson at han har en drøm om å få de 70.000 ungdommene som står utenfor arbeidslivet i jobb. Totalt er 600.000 utestengt fra dagens arbeidsliv.

– For å få flere i jobb har han lansert en rekke andre til dels kontroversielle forslag i tillegg for å få flere i jobb. Han har pakket det inn i samme proposisjon som midlertidige ansettelser og arbeidstidsbestemmelser slik at det drukner, Dette perspektivet har fullstendig blitt glemt i debatten. Det er synd, hevder Leikvoll.

Heller ikke NHO-direktør Kristin Skogen Lund tror antall midlertidig ansatte vil vokse til himmels.

– I dag er andelen midlertidig ansatte 8,3 prosent. Jeg tror ikke andelen vil gå ut over 10 prosent, sa hun i et intervju med ANB i forrige uke.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy