LO-kongressen 2017

LO-nestleder Hans-Christian Gabrielsen:

Tror på kompromisser i stridssakene på kongressen

SAMLENDE: LO-nestleder Hans-Christian Gabrielsen utfordrer kongressen til å finne gode kompromisser.

Foto: Leif Martin Kirknes

SAMLENDE: LO-nestleder Hans-Christian Gabrielsen utfordrer kongressen til å finne gode kompromisser. Foto: Leif Martin Kirknes

Leif Martin Kirknes

LOs standpunkter til EØS, 6-timersdagen og petroleumsvirksomheten utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja vil avgjøres av debatten på LO-kongressen.

2017050910250020170509103147

sym@lomedia.no

– I denne familien har vi en tradisjon for å ta hensyn til det eller de forbundene som har de sterkeste interessene i en sak, sa LO-nestleder Hans-Christian Gabrielsen da han innledet om LOs handlingsprogram. Og han var trygg på at kongressen finner gode og samlende kompromisser.

• 6-timersdagen er ikke et mål, men et virkelmiddel

Gamle formuleringer

LO-sekretariatet bestemte tidlig at på de tre mest omstridte sakene beholdt man de samme formuleringene som i gjeldende handlingsprogram. Det er derfor debatten under kongressen og arbeidet i redaksjonskomiteene som eventuelt vil føre til at kongressvedtaket fra 2013 vil bli endret.

Gabrielsen lovet at det handlingsrommet som finnes i EØS-avtalen blir tatt i bruk for å bekjempe sosial dumping og for å bli kvitt løsarbeidet gjennom bemanningsbransjen.

– Husk at det er ikke EØS-avtalen, men norske arbeidsgivere som har innført dette uvesenet som ikke hører hjemme i norsk arbeidsliv, sa LOs nestleder.

• Industri-delegater om oljestriden: – Et frontalangrep på våre arbeidsplasser

Konsekvensutredning

På kongressen for fire år siden ble det vedtatt å be om en konsekvensutrednng av områdene Nordland VI og VII, og Troms II. Gabrielsen viste til behovet for en føre-var-politikk som ivaretar hensynet til miljø, sikkerhet og sameksistens med fiskeri- og reiselivsnæringen.

– Dette er saker der det er ulike syn, og dt er saker som har stor – ja, avgjørende – betydning for verdiskapning og sysselsetting i bransjer der LO har mange medlemmer. Jeg er sikker på at vi også denne gangen finner de gode, samlende kompromissene, sa Hans-Christian Gabrielsen.

Dagens kongressdebatt vil avgjøre om LO-kongressen igjen samler seg om felles formuleringer slik den gjorde i 2013.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy