JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Uføre er ekstra hardt rammet av dyrtiden

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Håvard Sæbø

Seks av ti som sliter økonomisk, er uføre, viser ny undersøkelse.

2023031610424520230316104925

Blant de som sliter mest økonomisk, dominerer de uføre og de med økte utgifter knyttet til sykdom og nedsatt funksjonsevne.

– Disse gruppene har det veldig knapt. Mange har brukt opp sparepengene og har problemer med å betale for lån, strøm og mat. Mislighold av regninger og lån ser vi også i disse gruppene, sier SIFO-forsker Christian Poppe i en pressemelding.

Nå må minstepensjonister og uføre vente. Viktig melding utsatt

De økonomiske problemene har ført til at 23 prosent i disse gruppene har redusert matforbruket, mens 13 prosent har hoppet over måltider, viser undersøkelsen.

Rapporten har sett på de som lever på 100 prosent uføretrygd. Den har ikke tatt for seg andre sårbare grupper, som mottakere av sosialhjelp eller de som går på arbeidsavklaringspenger.

(©NTB)

anne.skifjeld@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy