JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Undersøkelse: Hver fjerde nordmann har bedt om økonomisk hjelp

colourbox.com

Andelen som trenger økonomisk hjelp, har økt kraftig de siste tre årene. Mange går til andre enn det offentlige for å få hverdagen til å gå rundt.

2023022209360920230222093609

redaksjonen@fagbladet.no

Til sammen har hver fjerde nordmann bedt om hjelp fra familie, venner og/eller virksomheter. Flest er det som kontakter venner og familie, viser en undersøkelse Ipsos har gjort for Frelsesarmeen.

I 2023 sier 20 prosent at de har bedt venner og familie om økonomisk hjelp de seneste seks månedene. Da samme spørsmål ble stilt av Frelsesarmeen i 2020, svarte bare 9 prosent det samme. Frelsesarmeen har merket stor pågang på sine tjenester.

– Vi ser at nesten like mange som har bedt om hjelp, sier de ganske eller svært sannsynlig vil trenge den samme hjelpen det neste halve året. Mange ser ikke lyst på fremtiden, men vi forsøker så godt vi kan å hjelpe til med grunnleggende behov, sier Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen.

På spørsmål om folk vil be om hjelp neste halve året, svarer 17 prosent ja, mens mange er usikre.

Hele 42 prosent i aldersgruppen 18 til 29 år sier at de har bedt familie og venner om økonomisk støtte de siste seks månedene.

Undersøkelsen er gjort blant et representativt utvalg av den norske befolkning, og 1.106 personer over 18 år har svart.

(©NTB)

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy