JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ungdomspolitikere brøt partiloven og dro på sponset tur til Storbritannia. Nå ser Ap på egne rutiner

Partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet sier de vil gjennomgå rutinene etter at AUF deltok på en sponset tur betalt av kraftselskapet NorthConnect.

Partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet sier de vil gjennomgå rutinene etter at AUF deltok på en sponset tur betalt av kraftselskapet NorthConnect.

Terje Pedersen / NTB scanpix

Etter at ungdomspartiet AUF brøt partiloven og må betale tilbake utgifter til en sponset tur, vil Arbeiderpartiet se på egne rutiner.

2020050410201120200504102009

Sammen med Unge Høyre og Grønn Ungdom må AUF betale tilbake utgifter som etter loven regnes som ulovlige bidrag etter en sponset tur til Storbritannia høsten 2019. Turen var betalt av kraftselskapet NorthConnect.

Nå vil også moderpartiet til AUF se på egne rutiner for å se om de må endre noe, skriver Aftenposten.

p

– Vi vil sette oss ned sammen med vår revisor og se om det er noe i dette vedtaket som tilsier at vi må rapportere på en annen måte enn det vi har gjort tidligere, sier partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet.

Det ikke lov for partier å motta bidrag fra offentlig eide selskaper. NorthConnect er eid av kommuner som ønsker å få kraftkabelen til Storbritannia gjennomført.

Lederen for Partilovnemnda, jussprofessor Eivind Smith, har forklart at reisen de tre ungdomspartiene var med på dermed er et brudd på reglene og at det hadde skjedd et forsøk på påvirking.

Overfor Aftenposten har ikke Stenseng svart på spørsmålet om Arbeiderpartiet var kjent med forbudet mot å motta reiser fra offentlig eide aktører.

I Miljøpartiet De Grønne sier partisekretær Torkil Vederhus at de var kjent med forbudet. Generalsekretær Tom Erlend Skaug i Høyre sier til Aftenposten at det er sjelden politisk eide aktører betaler reiser for politiske partier.

(©NTB)

peter.talos@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy