Arbeidere brøt smittevernreglene:

Utenlandske arbeidere festet på karantenehotell: – Alvorligste saken i Trondheim så langt

Trondheim kommune har anmeldt flere utenlandske arbeidere. Helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen sier saken er den alvorligste saken i Trondheim så langt med tanke på brudd på isolasjonsbestemmelsene.

Trondheim kommune har anmeldt flere utenlandske arbeidere. Helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen sier saken er den alvorligste saken i Trondheim så langt med tanke på brudd på isolasjonsbestemmelsene.

Ole Martin Wold / NTB

Trondheim kommune har anmeldt flere utenlandske arbeidere for brudd på smittevernlovgivningen etter at arbeiderne blant annet festet sammen på karantenehotell.

2021012812445920210128124527

– Vi har ikke hatt en gruppe som har bedrevet aktiv festing under karantene før. De utsetter seg selv, hotellets ansatte og andre for risiko ved å holde på sånn. Dette er den alvorligste saken i Trondheim så langt med tanke på brudd på isolasjonsbestemmelsene, sier helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen i Trondheim kommune til Adresseavisen.

FHIs korona-undersøkelse viser ikke renholdere og skoleassistenter. Nå reagerer Fagforbundets leder

Anmeldelsen skjer etter at 25 arbeidere kom til Trondheim 5. januar. Da ble de satt i karantene av arbeidsgiveren de skulle jobbe for. Etter at to av arbeiderne fikk påvist smitte og ble flyttet til et isolasjonshotell, ble de resterende arbeiderne plassert på et annet karantenehotell.

Ifølge anmeldelsen skal arbeiderne den 11. januar ha brutt smittevernlovgivningen, ved blant annet å feste sammen. Fire dager senere var det påvist smitte hos sju av arbeiderne.

Kommunen opplyser i anmeldelsen at samtlige arbeidere fikk karantenebetingelsene forklart nøye. I anmeldelsesdokumentet står det at arbeiderne omgikk hverandre på hotellet, hatt fester og røykepauser sammen. De skal også ha vært til sjenanse for hotellets øvrige gjester og oppholdt seg i hotellets fellesarealer uten bruk av munnbind.

– Det vi ser på som det alvorligste forholdet, er at personer i isolasjon. Det vil si personer som har fått påvist smitte, utsetter andre for smitte ved å bryte isolasjonen helt bevisst, sier Garåsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy