Vant fram om viktig pensjonsprinsipp: - Gledelig for våre medlemmer, sier Mette Nord

Fagforbundets leder Mette Nord anklaget regjeringen for å favorisere privat pensjonssparing for folk med godt betalte jobber framfor å løse pensjonsfloka i offentlig sektor.

Fagforbundets leder Mette Nord anklaget regjeringen for å favorisere privat pensjonssparing for folk med godt betalte jobber framfor å løse pensjonsfloka i offentlig sektor.

Kjell Werner/ANB

Byrådet i Oslo har gitt etter for et krav om pensjonsopptjening for det de ansatte faktisk har jobbet, ikke bare for den avtalte stillingsbrøken.

2017112110240020171122132047

helge@lomedia.no

Det betyr en bedre pensjonsordning for svært mange kommunalt ansatte i hovedstaden.

– Det er veldig bra at det er funnet løsning på dette. Problemet er knyttet til de mange som jobber deltid. Mange jobber mer enn den avtalte stillingsbrøken. Det skulle egentlig bare mangle at de også skal ha pensjonsopptjening for det de virkelig jobber. Så dette er veldig gledelig, sier leder i Fagforbundet, Mette Nord, til LO-Aktuelt.

Dette er snittlønna i over 300 yrker

Kun bystyre-godkjenning gjenstår

Fagforbundet har et stort antall medlemmer knyttet til Oslo kommune og en veldig stor andel av disse medlemmene drar nytte av denne endringen. Nå gjenstår det bare at løsningen blir vedtatt av Bystyret i Oslo.

Det er Norsk Sykepleierforbund som har kjørt saken. Hvis den ikke hadde funnet sin løsning hadde saken havnet i rettssystemet.

Etter at byrådet i Oslo har gitt etter, er stevningen trukket tilbake.

Leder i Norsk Sykepleierforbund, Eli Gunhild By er glad for at saken er løst, og vil takke byrådet i Oslo for en konstruktiv og løsningsorientert dialog.

Løsningen betyr at deltidsansatte også får pensjonsopptjening for det de faktisk har jobbet bakover i tid. Dette har stor betydning for deres samlede opptjening.

Har du ferie til gode? Sjefen kan tvinge deg til å ta fri

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eli Gunhild By, leder i Norsk Sykepleierforbund

Eli Gunhild By, leder i Norsk Sykepleierforbund

Norsk Sykepleierforbund

Ufrivillig deltid

I Oslo kommune har de ansatte fått pensjonspoeng kun for det de har som stillingsstørrelse, ikke for det de faktisk har jobbet.

– Dersom også Bystyret godkjenner løsningen vi nå har fremforhandlet, har vi fått løst en svært kompleks og krevende sak som har krevd store ressurser fra både Sykepleierforbundet og Oslo kommune de to siste årene, sier Eli Gunhild By.

Sykepleier Tori Reiremo vant frem hos Likestillingsombudet i 2016 om at hun hadde vært diskriminert i strid med likestillingsloven fordi hun ikke fikk pensjonsopptjening for merarbeid. NSF hadde bistått henne med klagen.

Eli Gunhild By mener saken er av stor likestillingsmessig betydning.

– Deltidsansatte jobber i mange tilfeller ufrivillig deltid. Mange fyller på sine deltids stillingsbrøker med merarbeid. Mange jobber i praksis full stilling. Det er et høyst rettferdig krav at de også får pensjonsopptjening for dette, sier Eli Gunhild By.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy